Cancer Bats till Sverige!

Hardcore- och punkbandet Cancer Bats har i 13 års tid, med sex studioalbum, tre Juno Award-nomineringar och evigt turnerande gjort sig till ett självklart namn i hårdare musikaliska kretsar. 2018 påbörjades ett nytt kapitel när deras sjätte fullängdare ”The Spark That Moves” släpptes utan förvarning och helt själva. Med en ny glöd, samma intensitet, en stor dos svett och ”fuck all”-attityd är det dags för ett nytt Sverigebesök nästa vår!

 

Det kanadensiska bandet, med ursprung i Toronto, har på sin nya fullängdare tagit vidare den råa energi som kommit att bli bandets kännetecken. Albumet tog sin form förra vintern, innan det släpptes löst i våras, och spelades in i Winnipeg tillsammans med JP Peters (Propagandhi) och hyllade producenten Eric Ratz, (producent till “Hail Destroyer”, “Bears Mayors Scraps & Bones” och “Dead Set On Living”). Deras gemensamma insikter, har stalkat ut en ny explosiv riktning. Helt enkelt Cancer Bats när de är som bäst – lika delar melodiskt som aggressivt. Som alltid utgörs det av en cocktail av genrer – från hardcore, punk och sludge till metal.

Redan nu kan vi utlova en av vårens svettigaste kvällar när Cancer Bats kommer på besök. 23 mars är det obligatorisk närvaro på Klubben vid Fryshuset. Biljetterna släpps till försäljning på fredag den 9 november kl. 11.00 via eventim.se

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)

Relaterade artiklar