CORRODED släpper nya singeln och musikvideon ‘Burn’, den andra singeln från kommande femte studioalbumet ‘Bitter’

CORRODED är hårdrocksbandet från Ånge som toppat svenska musiklistor och vars musik älskas av fans över hela världen. Nu är de tillbaka med sitt andra albumsläpp på Despotz Records.

 

Efter bandets senaste albumrelease ”Defcon Zero” har de spelat på slutsålda turnéer över Europa tillsammans med bandet PAIN och på sin egen headliner-turné. Bandet har stått på festivalscener som Sabaton Open Air, Skogsröjet och inte minst Sweden Rock Festival där de satte historiskt publikrekord på 4 Sound Stage. 2019 ger sig bandet ut på ny Europaturné för att presentera sitt nya album!

De som sett Corroded live har garanterat slagits av det starka broderskap som binder medlemmarna samman. Bandet uttrycker själva att de är som bröder i en något dysfunktionell familj och som ett väloljat maskineri drar med gemensamma muskler och med ett jävlaranamma åt samma mål – att ta över världen.
 
”Det är det som har tagit oss dit vi är idag – vi ger aldrig upp – trots motgångar som kommit som käftsmällar så ser vi tillsammans till att resa oss igen och istället utnyttja motgångarna i vår musik. Vi kommer från arbetarklassen och jag tror det är mycket av basen i alltihop. Att vi fått kämpa med olika motgångar har givit oss grövre skinn och det lyser igenom i vår musik.” – Jens

Nu är bandet tillbaka med sitt femte studioalbum BITTER som släpps 25 januari och det är argare, bredare och mörkare än det CORRODED vi är vana vid. Bandet har vågat släppa in fler musikaliska influenser men om man har hört CORRODED tidigare så kommer man känna igen de hårda riffen med melodiösa partier och Jens råa sång som likt en urkraft tränger genom alla barriärer.
 
”Vi vill att lyssnaren ska känna att vi knuffar dem hårt i bröstet, men fångar upp dem på samma gång”  förklarar Thomas

Mer om Corroded:
Efter bandets debut 2009 användes låten “Time and Again” av TV4s svenska version av Expedition Robinson och bandet blev kända för svenska folket över en natt. Mångmiljonstreamade singeln ”Age of Rage”, som Corroded skrev som ledmotiv till världskända dataspelet Battlefield, sålde guld och fick bandet att slå på en internationell marknad. Efter sin senaste albumrelease har Corroded varit ute och spelat i stort sett oavbrutet och gjort sig erkända som ett av Sveriges bästa hårdrocksband på livescenen.

Än har vi bara skrapat på ytan när det gäller Corrodeds framgångar som nu är redo och framför allt hungriga på att ta över större breddgrader.

CORRODED är aktuella med dessa konserter:

8/12 – Örebro Rockfest
11/1 – Trädgårn’ (Göteborg tillsammans med Lillasyster)
12/1 – KB (Malmö tillsammans med Lillasyster)
9/2 – The Capital Rockfest (Kraken / Sthlm)
16/2 – Brux (Örnsköldsvik)

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)

BANDFAKTA – CORRODED

MEDLEMMAR
Jens Westin: sång, gitarr
Tomas Andersson: gitarr
Bjarne Elvsgård: bas
Per Soläng: trummor

DISKOGRAFI:
Eleven Shades of Black (2009)
Exit to Transfer (2010)
State of Disgrace (2012)
Defcon Zero (2017)
BITTER (2019)

HEMSIDA | FACEBOOK | SPOTIFY |

Relaterade artiklar