Easy Action återförenas på Sweden Rock! Tommy Nilsson sjunger hårdrock igen efter 33 år

1986 släpptes en av den melodiösa svenska hårdrockens största klassiker, Easy Actions album ”That makes one”. Strax därefter värvades gitarristen Kee Marcello till Europe och det lovande bandet föll samman. Sångaren Tommy Nilsson blev en av Sveriges mest framgångsrika soloartister tack vare hits som ”Öppna din dörr”, ”En dag”, ”Allt som jag känner” och ”Dina färger var blå”. Kee fick några framgångsrika år i Europe och har därefter bland annat släppt flera soloalbum, en uppmärksammad biografi och medverkat i musikalen ”Rock of ages”.

 

En tidigare upplaga av Easy Action, med Zinny Zan på sång, har återförenats tidigare, men i sommar gör ”That makes one”-upplagan av bandet comeback för första gången sedan 1986, exklusivt på Sweden Rock Festival! Det blir också Tommy Nilssons första återbesök i hårdrocksvärlden på 33 år. I bandet ingår förstås även gitarristen Chris Lind samt basisten Nalle Påhlsson (även känd från Treat och Therion) och Easy Actions tidigare turnékeyboardist Jörgen Ingeström.

– Vi har förstått av vår skiva ”That Makes One” från 1986 under åren som gått har nått en helt ny publik, och det är den jag för egen del är enormt nyfiken på att träffa, säger Tommy Nilsson.

– När jag dör vill jag att min aska strös över 80-talet, kommenterar Kee Marcello. Jag älskar den här grejen.

Easy Action kommer att framföra hela albumet ”That makes one” på Sweden Rock Festival, som äger rum i Sölvesborg den 5-8 juni. Bland de övriga artister som spelar på festivalen finns Kiss, Def Leppard, Ritchie Blackmore’s Rainbow, ZZ Top, Slayer, Tenacious D och Disturbed. Biljetter och mer info finns på www.swedenrock.com.
Sweden Rock är Skandinaviens största hårdrocksfestival. Varje år lockas besökare från ca 50 länder till Sölvesborg, där de bjuds på över 80 konserter i en mix av klassisk rock, hårdrock, sydstatsrock och metal. Sweden Rock är känt för att hålla en hög nivå på service, och den vänskapliga atmosfären har blivit ett av festivalens främsta signum. Utöver den årliga festivalen har Sweden Rock numera ett tidningsmagasin, drycker och livsstilsprodukter samlade under sitt varumärke.
 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)

Relaterade artiklar