Bandet DeMona har släppt sin första singelvideo Viper Attack

Bandet DeMona har släppt sin första singelvideo, Viper Attack, redan efter endast några månader tillsammans. Två medlemmar, Mona och Ulf, har dock skrivit låtar tillsammans i sju år. Den nu släppta singeln är den första i en rad planerade släpp.

Annons 

 

 

Första gången jag hörde om bandet presenterades det som ett boogierockband och Viper Attack är onekligen både boogie och rock. Jag får nästan ögonblickligen en positiv känsla av Hearts Barracuda och just den låten var en inspiration under mixningen. Det är ingen dålig inspirationskänsla, tvärtom. På frågan om just inspirationer framhåller Mona Beyoncé, både för sångarrangemang och dans. Mona tycker det är kul att blanda en mer poppigt arrangerad sång med klassisk rock. Hon vill också i kommande videor få in mer dans och rörelser. Det kan bli lite väl klassiskt och rent av lite tråkigt att bara stå och se cool ut och spela på sin gitarr. 

 

Monas stil framhävs också i den här videon i och med kontrasten mellan henne och resten av bandet. Medan Mona har en modernare look och livligare stil så har resten av bandet stenansikte och passande kroppshållning. Det blir en effektiv effekt i videon. Bandet inspireras även av artister som MC5 och Susie Quattro.

Just nu är Mona uppknuten i repetitioner inför Ola Salos show “It Takes a Fool to Remain Sane”, men DeMona planerar att fortsätta utgivningen och inventera tidigare låtskrivande för ytterligare inspelningar. Både fler singlar  under 2019 och ett album efter det finns på kartan. Då och då görs även liveinspelningar i studio, ibland med publik, vilket vi kanske också får se och höra mer av framöver. Låtskrivande och inspelningar pågår också löpande då det finns kontinuerlig tillgång till studio. Givet de varierande inspirationskällor som nämnts och en betydligt bluesigare inspelning jag hört så tror jag vi kans e fram emot en varierad utgivning.

 

SKRIBENT: Kristoffer Holmén

BANDFAKTA – DeMona
 
MEDLEMMAR:
Sång sologitarr: Mona Lindgren
Gitarr och klaviatur: Ulf Westergren
Trummor: Leif Jansson
Bas: Gustaf Hielm

| FACEBOOK | INSTAGRAM | YOUTUBE |

Relaterade artiklar