DEVIN TOWNSEND TILL SVERIGE MED SIN EUROPE – VOLUME 1 TOUR

Kanadensiska artisten Devin Townsend gick nyligen ut med att han släpper nytt album “EMPATH” den 29 mars 2019, och idag har vi glädjen att presentera datum för hans kommande turné “Empath Europe – Volume 1”. Den 23 november gästar den mångfacetterade artisten Münchenbryggeriet i Stockholm!

 

Biljetterna släpps fredag 1 februari kl 10.00 via www.livenation.se och https://www.hevydevy.com/tourdates/

Devin meddelar: “After a year of intensive recording, mixing, and reflection, I have decided where I want to take the next level of my career as a live performer. I have had success and great memories from both the Devin Townsend Project as well as Strapping Young Lad, but now I am fortunate enough to be able to follow the muse where it currently leads. I am proud to announce that for the first ‘band’ tour of the Empath cycle, I am going to stretch my wings in ways I have not had the opportunity to do before and tour with a ‘backing band’ that can shift and morph as the music dictates instead of adhering to a click track. ‘Empath Europe Volume 1’ will be the first example of this, and the first tour will be in Europe (other territories to follow).

I have spent considerable effort think about the things I wanted to do for these shows, and one thing I came out of DTP with was the awareness that I wanted to incorporate a more improvisational element to what I do. With the best players I can find, my plan is to interpret my back catalogue, as well as the Empath material, in ways that may change nightly. less computers, and less of a rigid structure. I want to use Volume 1 as a way to bring my music to people in a potentially new way. People playing music…

I hope you will consider joining me at these concerts. As a performer, it’s important to be able to be willing to react, and my hope is that each of these shows will be a unique experience.

Thank you for allowing me to do what I do. See you there?

-Devin Townsend”

Hela turnéplanen listad nedan:

15th November – Salle Pleyel, Paris, France
16th November – Trix, Antwerp, Belgium
17th November – 013, Tilburg, Netherlands
18th November – Gruenspan, Hamburg, Germany
20th November – Logomo, Turku, Finland
21st November – Cirkus, Helsinki, Finland
23rd November – Münchenbryggeriet, Stockholm, Sweden
24th November – Sentrum Scene, Oslo, Norway
25th November – Amager Bio, Copenhagen, Denmark
27th November – Astra, Berlin, Germany
28th November – Roxy, Prague, Czech Republic
29th November – A2, Wroclaw, Poland
30th November – Barba Negra, Budapest, Hungary
2nd December – Simm City, Vienna, Austria
3rd December – X Tra, Zurich, Switzerland
6th December – Academy, Dublin, Ireland
7th December – Limelight, Belfast, UK
9th December – SWG3 Galvanisers, Glasgow, UK
10th December – Albert Hall, Manchester, UK
12th December – Roundhouse, London, UK
13th December – Rock City, Nottingham, UK

Fram till albumsläppet i vår tar Devin med sina fans på en guidad tur genom en rad dokumentära episoder som spelades in som telefonsamtal under pågående albuminspelning. Titta på den första episoden av serien här:

 

Under de senaste åren har den framgång som Devin arbetat för gjort det möjligt för honom att helt och fullt styra sin egen kreativa process. De senaste framgångarna med DVD-skivan från ett utsålt Royal Albert Hall, eller hans “Retinal Circus” från 2012, eller förra årets ”Ocean Machine”-live-DVD med orkestern och kören från nationaloperan i Plovdiv har lett honom till en position där han med det nya albumet “EMPATH”, en gång för alla kommer att definiera sig som en musikalisk kraft utanför någon särskild genreklassificering.

På detta album har Devin bestämt sig för att se vad som skulle hända om alla stilar som utgör hans nuvarande musikaliska intressen representerades på ett och samma ställe. För att inte känna någon press på förväntan utan helt enkelt göra vad han själv tänkt göra kreativt, handlar EMPATH, precis som namnet avslöjar, om att ge publiken en känsla för en rad musikaliska uttryck Den musikaliska dynamiken som representeras på detta singelalbum är brett, utmanande och storartat.

Med sig på detta album har Devin inga mindre än Frank Zappas tidigare medhjälpare Mike Keneally som musikregissör, liksom Morgan Ågren (Mats & Morgan, Frank Zappa, Fredrik Thordendal), Anup Sastry (Monuments, Periphery), Samus Paulicelli (Decrepit Birth, Abigail Williams) Nathan Navarro, Elliot Desagnes, Steve Vai, Chad Kroeger, Anneke Van Giersbergen, Ché Aimee Dorval, Ryan Dhale och The Elektra Women’s Choir.

Det är ett djärvt album med högt produktionsvärde och dynamisk, kompromisslös musikalitet. Detta är ett uttalande om att inte bara driva kreativ frihet på en konservativ scen, utan också försöka visa att tung musik verkligen är ett kraftigt musikaliskt uttryck.

“EMPATH” kommer att släppas på Limited 2 CD Digipak i O-Card (inklusive en hel skiva med bonusmaterial), Standard CD Smycken, Gatefold 180G 2LP Vinyl + CD + LP och som digitalt album. Förbeställ redan nu här: https://devin-townsend.lnk.to/Empath

Förra året tillkännagav Devin en unik “An Evening With”-turné där han kommer spela akustiskt, samt ge en exklusiv Q & A för fans vid varje turnéstopp. Den så gott som utsålda turnén kommer till Stockholm och Södra teatern den 31 mars.

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)

BANDFAKTA – Devin Townsend

| FACEBOOK | TWITTER | INSTAGRAM | SPOTIFY |

Relaterade artiklar