Brian Johnson sjunger på nästa AC/DC album

När grindcore-bandet Terrorizer landade efter flyget hem från deras nyligen avslutade Europaturné, sprang de på Brian Johnson på flygplatsen. De tog chansen att fråga honom om ryktena som florerar gällande att han sjunger på det nya AC/DC albumet, till vilket han svarade “Ja” samt att han är “trött på att förneka det“.

Annons 

 

I början på Mars 2016 blev AC/DC tvungna att boka om de 10 sista datumen på deras USA-turné då Brian Johnson hade fått rådet av läkare att sluta turnera omedelbart eller att riskera att bli helt döv. Axl Rose tog över mikrofonen hos AC/DC och världsturnén fortsatte i Europa i Maj 2016 varefter de 10 uppskjutna och senaste live-framträdanden med AC/DC kördes i USA i Augusti/September. Uppträdandena med den inhoppande Axl emottogs med blandade känslor från deras fans. Brian själv kommenterade detta i ett känslofyllt brev på bandets hemsida där han berättade att han var förfärad och förkrossad över att han var tvungen att sluta uppträda på scen och att han inte kunde föreställa sig att inte vara en del av AC/DC, men att han inte hade något val. Dock nämnde Brian att läkarna sagt att han kan fortfarande spela in i studio, och att han ämnar att göra just det. Sedan det påtvingade avhoppet har Brian mest varit upptagen med sina TV-program Cars That Rock with Brian Johnson samt Brian Johnson: A Life on the Road.

Hjälp kom dock från Stephen Ambrose, uppfinnaren av den trådlösa in-ear monitorn, med förhoppningar att deras nya förbättrade version av densamma tillsammans med The National Health Foundation samt 64 Audio skulle kunna möjliggöra Brian att uppträda på scen igen. Brian själv berättar att “Det FUNKAR … Jag var helt tagen och förvånad av att kunna höra musik igen på det viset som jag inte har hört den på flera år nu. Jag kan inte ens vänta på den förminskade versionen så jag kan använda den i varje situation som normal kommunikation, i högljudda restauranger, till att framföra live musik på scen!”.

Den 20:e September 2016, samma dag som AC/DC‘s sista spelning på Rock-Or-Bust turnén, bekräftade även deras basist sedan 1977, Cliff Williams, via ett YouTube-klipp det han nämnt tidigare under sommaren, nämligen att han kommer sluta helt i AC/DC, både med turnérandet och inspelning. Han nämnde att “Förlusten av Malcolm, grejen med Phil och nu med Brian, det [AC/DC] är ett förändrat djur. Min magkänsla säger att det är rätt.“. 

I mars 2018 berättade Angry Anderson, sångaren i Rose Tattoo, att Angus Young arbetade på ett nytt AC/DC album med Axl Rose som sångare i tankarna. Det verkar som om Angus kommit på andra tankar eftersom i början av Augusti 2018, har dock iakttagelser samt foton tagits av Angus Young, Brian Johnson, Phil Rudd och Stevie Young i Vancouver, Kanada, i närheten av The Warehouse Studio där de setts tillsammans med Mike Fraser, mannen som mixat och varit studiotekniker på bl a AC/DC‘s tre senaste album. Rykten och spekulationer angående hurvida ett nytt AC/DC album är på gång med dessa herrar har varit vilda bland nättidningarna och AC/DC-forum ände sedan dess. Den enda kommentaren angående detta har kommit via JAM Magazine som rapporterade 31:e Augusti 2018 att “Vi har hört från en pålitlig källa i AC/DC-lägret att Angus Young arbetar på ett nytt AC/DC album som kommer vara dedikerat till hans bror Malcolm Young. Här är den upphetsande delen… de nya inspelningarna kommer innehålla Malcolm Young på komp-gitarr på ALLA SPÅR! Det visar sig att fem år innan Black Ice LP:n bodde Angus och Malcolm Young tillsammans och de bokstavligen skrev hundratals låtar. Många av dessa spelades in och har lagts undan fram tills nu. Angus har valt ut de bästa spåren från dessa inspelningar som Malcolm spelade på och är nu tillbaka i studion och spelar in och mixar dem med sina bandkompisar Phil Rudd, Cliff Williams och ja, Brian Johnson på sång.“. Då detta uttalande inte är bekräftat så får vi sitta lugnt i båten ett tag till verkar det som innan någon form av officiellt uttalande från AC/DC-lägret dyker upp. Dessutom har ingen hört eller sett något från Cliff Williams, varvid dennes medverkan är okänd för tillfället. Det spekuleras även om att Angus eller Stevie kanske sköter basen på det nyinspelade materialet.

Dock har en ljusglimt kommit från grindcore-gruppen Terrorizer som sprang på Brian Johnson på flygplatsen nyss hemkomna från deras Europaturné. De tog chansen att fråga honom om ryktena som florerar gällande att han sjunger på det nya AC/DC albumet, till vilket han svarade “Ja” samt att han är “trött på att förneka det“. Det blir alltså en till platta med AC/DC och utan att späda på förhoppningarna för mycket så kommer vi väl förhoppningsvis även få höra Malcolm Youngs taktfasta riffande tillsammans med de medlemmar som spelat längst i bandet.

SKRIBENT: Tony Asplund (tony.asplund@rockbladet.se

FACEBOOK | INSTAGRAM | YOUTUBE | TWITTER |

Relaterade artiklar