Ny singel från Self Deception – BURY ME ALVE

Efter ett framgångsrikt albumsläpp 2018 är det stockholmsbaserade rockbandet Self Deception tillbaka med ny musik. Bandet släpper sin första singel, ’Bury Me Alive, den 29 mars som följs upp med två stycken singlar och slutligen en rykande färsk EP som släpps i slutet på juni.

 

Under det gånga året har bandet lagt sin fulla fokus på att utveckla sina musikaliska kunskaper och utforska nya kreativa register. Vilket ha resulterat i att de inte bara har tänjt, utan rentav givit en rak höger till alla sina restriktiva gränser. Bandet har investerat i sig själva som individer, som band och framför allt på att uppnå en ny nivå musikaliskt, vilket de minst sagt bevisar med sitt nya material. 

Self Deception introducerar nu sina lyssnare till ett mognare sound där storslagenheten mullrar långt bakom revbenen i kärnan av bröstkorgen. Det är tyngre, råare, och bär på en välbalanserad kombination av dynamik och dynamit som lyfts upp av bandets starka välbekanta melodier. Om musiken tidigare har gett eftersmak av en ölig rockklubb, så har den nu växlat upp och lämnar kvar en välsmakande känsla av en arena. 

 

BURY ME ALIVE
Singeln ’Bury Me Alive’ släpps den 29 mars och är den första singeln på bandets kommande EP, ’Endorse The Art’ som släpps i slutet på juni 2019. 

Med en uppbyggnad av råa metalcore-riff, catchy melodier och sångaren Andreas kristallklara röst har bandet återigen gett liv till den välbekanta melodiska hårdrocken som Self Deception är kända för. Som lyssnare får man en tydlig försmak av bandets mognade uttryck, inte minst av Andreas utökade vokalistrepertoar. Självsäkert växlar han mellan sårbar skönsång och en rasande, avgrundsdjup growling för att gestalta handlingen av en människas osäkerheter.

Bandet berättar:
”Låten bygger på hur ensamhet påverkar en människa mentalt. Det har känts viktigt för oss att förmedla det tunga ämnet på rätt sätt och vi sökte därför inspiration från våra egna erfarenheter. Det har varit ett känsloladdat skapande som vi tycker speglas i låten, med en något filmisk approach, tunga riff och svävande verser som följs upp av stora refrängerna om en människas frustration av att begravas levande i sin psykiska ohälsa.”  – Self Deception

ENDORSE THE ART
EPn är tillägnad till Self Deceptions dedikerade fans som har vuxit sig från Sveriges huvudstad till att nu vara utspridd över hela världen. Efter att ha avslutat sitt samarbete med sitt skivbolag så startade bandet en crowdfunding för att finansiera sina kommande EP och albumrelease. Insamlingen fick en enorm genomslagskraft och uppnådde sitt mål efter fyra dagar. EPn, ‘Endorse The Art’ kommer att släppas den 29 juni. Dino Medahodzic, (som arbetat med band som Hardcore Superstar, Smash Into Pieces,Normandie och Adept med flera) har producerat musiken, såhär säger bandet om samarbetet: “Dino har verkligen fått musiken att lyfta och satt sin klassiska prägel på materialet, han är en otrolig konstnär när det kommer till att ratta ljud.” – Self Deception 

MER OM SELF DECEPTION
Self Deception har tidigare gett ut tre album varav deras senaste levererade hitlåtar så som ‘Weight Of The World’, ‘Eat Sleep Rock Repeat’ och ‘I Give Up’ som placerades på Spotify-spellistor så som New Rock, Most Wanted Rock, New Music Friday (Sverige, Norge, Danmark, Island) bland andra.Bandet har turnérat i Norden och supportat band som Young Guns, Corroded, Takida, Lower Than Atlantis och Lillasyster. Nu planerar bandet för att ta sig ut på en ny efterlängtad turné för att presentera sin nya musik och träffa sina fans igen!

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)

BANDFAKTA – SELF DECEPTION

MEDLEMMAR
Andreas Clark – Vocals
Erik Eklund – Drums
Patrik Hallgren – Bass
Ronny Westphal – Guitar
 
 | HEMSIDA | FACEBOOK | SPOTIFY |

Relaterade artiklar