SISTA ARTISTSLÄPPET FÖR SUCCÉFESTIVALEN BORGHOLM BRINNER

Idag kan In Flames och Live Nation stolt presentera den slutgiltiga lineupen för den andra upplagan av succéfestivalen Borgholm Brinner, samtidigt som endagsbiljetter också släpps! De sista tre akterna av totalt nio, där In Flames avslutar båda kvällarna, blir den svenska trion HARDCORE SUPERSTAR, BOMBUS och SKRAECKOEDLAN.

Nu finns även endagsbiljetter till tvådagarsfestivalen tillgängliga – där man kan välja fredag 2 augusti eller lördag 3 augusti för 900 kr. Ännu finns även ett antal festivalpass (två dagar) kvar för 1660 kr, liksom VIP-paket. All info om biljetter finns på BorgholmBrinner.se

Slutgiltig lineup Borgholm Brinner 2019:
Fredag 2 augusti: In FlamesAt The GatesOf Mice & MenHardcore Superstar & Skraeckoedlan
Lördag 3 augusti: In FlamesOpethArchitectsWitchcraft och Bombus

I samband med att festivalens lineup nu är bekräftad släpper In Flames idag sitt trettonde studioalbum “I, The Mask” via Nuclear Blast Records

HARDCORE SUPERSTAR [SE]
Ett av Sveriges mest profilstarka rockband sedan slutet av 90-talet – Göteborgsbandet Hardcore Superstar är ett favoritband bland många, både i och utanför landet. Deras stora genombrott kom med det självbetitlade albumet från 2005 som ledde till att bandet nominerades till en Grammis. Låten “We Don’t Celebrate Sundays” från samma skiva är fortfarande en av de mest älskade låtarna av bandet, tillsammans med låtar som “Moonshine”, “Last Call for Alcohol” och “We Don’t Need A Cure”. Deras senaste album beskriver bandet bäst: “You Can’t Kill My Rock N’ Roll” – och det kan Borgholm Brinner skriva under på!

BOMBUS [SE]
Göteborg brinner! Nej inte direkt, Borgholm Brinner. Däremot står Göteborg för så många grymma rock- och metalband att vi var tvungna att boka ytterligare ett till Öland i sommar! Bombus är en kvartett som funnits i 10 år och har skaffat en trogen fanbase genom åren. Albumet “Repeat Until Death” från 2016 är ett av bandet starkaste släpp – och samma år som skivan släpptes kunde vi se Bombus på Friends Arena som en del av “Monsters of Rock”, med Black Sabbath, Volbeat och Rival Sons. I sommar är det dags för Bombus i Borgholm!

SKRAECKOEDLAN [SE]
Norrköpingsbandet har varit en snackis sedan första demon “Flykten från Tellus” 2010. Stoner rock-bandet har sedan dess släppt tre studioalbum där det senaste släppet “Eorþe” (eller “jorden” på svenska) från januari är i full fokus. Skraeckoedlan är inte heller några främlingar för att spela live – tvärtom. De har hyllats för sina framträdanden och 2017 följde de med kanadensiska Danko Jones (som spelade på Borgholm Brinner förra året) på en omfattande turné runt om i Sverige. Vi längtar till att se Skraeckoedlan på slottsruinen!

IN FLAMES [SE]
Bandets nya album “I, The Mask” kommer onekligen att cementera In Flames plats som ett av världens största band – med en artistisk frihet och en kreativitet som genomsyrar allt de gör. Ända sedan bandet bildades 1990 har de ansetts vara förgrundsfigurer inom melodisk death metal och har varit tongivande i det berömda Göteborgssoundet. Med 13 album bakom sig och turnéer med band som Metallica, Iron Maiden, Megadeth och Deep Purple är In Flames idag helt klart ett världsband. Från debuten “Lunar Strain” från 1994 och framåt har bandet skapat musik som verkligen satt Sverige på kartan. Och IDAG finns nya albumet ute.

Relaterade artiklar