Grungiga Social Pretender släpper ny singel – “Blind”

Det Stockholmsbaserade Grunge-bandet Social Pretender släpper idag en helt ny singel, “Blind”, den första efter skivkontraktet med Ninetone Records.

 

Social Pretender med Sanna Wox i fronten har den senaste månaden giggat på ett antal ställen runt om i Sverige, plus att de fick chansen att spela i Paris för bara några veckor sedan. Utöver det har de signat ett skivkontrakt med Ninetone Records och nu är det alltså dags att släppa deras första singel via dem.

Tunggungande grunge-mangel kantat med en känsla av desperation och hårresande sånginsats av vokalisten Sanna Wox. Social Pretender släpper idag nya singeln “Blind”, och mycket har hänt sedan förra årets release. Bland annat signade rockbandet med skivbolaget Ninetone Records i januari. Singeln “Blind” markerar den första avkomman från samarbetet och aldrig har Social Pretender låtit så bra som på denna inspelning. Och bandet lovar mer ny musik framöver!

 

“Blind” handlar om att leva i förnekelse inför sig själv och andra. Hur lätt det är att titta bort när det blir jobbigt eller främmande, istället för att vara öppen och försöka förstå.
“Människor är ofta väldigt bra på att syna andra och peka på brister, men inför sig själv är man totalt irrationell.” – säger Sanna Wox.

Musiken är tung rock inspirerad av 90-talets grunge, mixad med punkattityd. Social Pretender har rubricerats som “konsert-måste” av musiktidningen GAFFA för deras explosiva livespelningar. Ikväll har Social Pretender sin releasefest på Copperfields, vid Fridhemsplan i Stockholm. Dessutom är det premiär för bandets nya trumslagare Christoffer Ahl.

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
NYHET: Social Pretender – Nya singeln “Blind”
SKIVBOLAG: Ninetone Records
RELEASEDATUM: 2019-04-12

BANDFAKTA – SOCIAL PRETENDER

MEDLEMMAR
Sanna Wox – Lead Vocal
Niklas Anmyr – Guitar
Christoffer Ahl – Drums
Oscar Ahlqvist – Bass

| HEMSIDA | FACEBOOK | SPOTIFY | YOUTUBE |

Relaterade artiklar