Look Me in the Eye – ny singel från Ryan Roxie plus lite livenyheter

Ryan Roxie fortsätter bjuda oss på singlar och videor från sin senaste soloplatta Imagine Your Reality. Den här gången får vi singeln Look Me in the Eye och en video inspelad i Humlegården i Stockholm. Ryan har själv beskrivit Imagine your Reality som att han drevs av att göra gitarrdriven rock vilket jag tycker han lyckats bra med. Videon har filmats av Anton Körberg som även spelar trummor med Ryan i Roxie 77 och redigerats av Gustav Kronfelt. Singeln är producerad av Kristoffer Folin i Purple Skull Studios.

 

Ryan har en lång karriär och har utöver sin solokarriär spelat med artister som Slash’s Snakepit, Gilby Clarke och Casablanca. Han är också, förutom Alice Cooper själv, den i nuvarande band som varit med längst. Med en liten kort paus så har Ryan arbetat med Alice sedan 1996. Ett ettårskontrakt blev 23 år och så vitt vi vet blir det fler därtill (till exempel två spelningar i Sverige i september).

 

När vi ändå pratar om Ryan så kan vi passa på att nämna att Ryan kommer jamma med Blue Coupe på Sweden Rock. Blue Coupe består av bröderna Bouchard från Blue Öyster Cult och Dennis Dunawy från originalbandet Alice Cooper. Ryan och Dennis har spelat tillsammans förr då Ryan flera gånger fyllt Glen Buxtons plats när originalbandet återförenats. Glen dog tyvärr alldeles för tidigt i slutet av nittiotalet. Har man en biljett till lördagen på Sweden Rock så är det inte något man vill missa.

Skribent: Kristoffer “Illern” Holmén (kristoffer.holmen@rockbladet.se)
Artist: Ryan Roxie
Singel: Look Me in the Eye
Releasedatum: 2019-04-12

Imagine your Reality kan beställas från
Bellyache Records

Alla singlar finns även tillgängliga på till exempel Apple Music och Google Play Music.

Ryan Roxie på Spotify

Latest posts by Kristoffer Holmén (see all)

Relaterade artiklar