Singeln “The Seeker” första släppet från Beastö Blancös kommande album

Beastö Blancö har släppt låten “The Seeker”, den första singeln från bandets kommande album “We Are”. Singeln släpptes med tillhörande officiell musikvideo, och det är en dramatisk och välregisserad video med en låt som väcker mersmak inför bandets tredje studioalbum som släpps den 24 maj.

 

Beastö Blancö bildades i USA år 2012 av Alice Coopers karismatiske basist Chuck Garric och Chucks gode vän gitarristen Chris Latham, som är mer känd för fansen under namnet Brother Latham. I Beastö Blancö är det dock inte Chuck som håller i basen, det gör istället den tyske basisten Jan LeGrow. Chuck står för större delen av sången och spelar gitarr tillsammans med sologitarristen Brother Latham. Bandets trummis heter Sean Sellers.

Chuck och Brother Latham ville skapa ett rockband med ett rått, levande och kraftfullt sound och en eldig och teatralisk liveshow. För att få till den teatraliska showen kom Alice Coopers dotter Calico Cooper snart in i bilden. Calico och Chuck skapar tillsammans en minst sagt livfull scenshow som bland annat brukar innehålla moment där Calico, som ibland beskrivs som bandets översteprästinna, svingar spikklubbor farligt nära Chuck. Calico står för den kvinnliga sångrösten i bandet, och hennes sång har med tiden fått allt större utrymme i låtarna.

Beastö Blancö inspirerades från början av influenser från bland andra Motörhead och White Zombie, men har idag skapat ett helt eget sound som innehåller många tunga riff, starkt basdriv och melodiska refränger.

Beastö Blancö beskriver sig själva som mer än ett band. De ser sig själva och sina fans som en enda stor familj som håller ihop och hjälper varandra, och de kallar sina fans för Loyal Beasts.

Bandet har förutom turnéer i USA även hunnit med fyra uppskattade Europaturnéer, och den första spelningen i Sverige skedde i Stockholm under bandets Dead of Winter Tour 2017. Bandet har precis påbörjat en ny turné i Nordamerika, där de öppnar för Halestorm.

Debutalbumet Live Fast Die Loud släpptes 2012, och lovordades genast av bland andra Mikkey Dee (Motörhead), Eric Singer (KISS) samt självaste Alice Cooper. Beastö Blancös självbetitlade andra album, Beastö Blancö, som släpptes 2016 möttes snabbt av en mycket positiv respons och tog sig in på den amerikanska Billboardlistan redan under första veckan. Under 2018 släpptes livealbumet Live From Berlin.

Den 24 maj 2019 släpps bandets tredje studioalbum We Are via Rat Pak Records. Det nya albumet har producerats av Ryan Greene. Albumet går att förbeställa både som CD och vinyl. Gällande nya albumet säger Chuck: “Vi ägnade mycket tid åt att kanalisera, dissekera och arrangera låtarna till vårt nya album. Vi tänkte: Låt oss göra vår egen skiva – inte nödvändigtvis det som är populärt nu eller vad vi tror att andra kommer att gilla. Vi sade till oss själva: Låt oss göra en skiva för oss och för våra fans! Våra fans är lojala och vårt sound är vårt sound.” Brother Latham tillägger: “‘We Are är en ny skiva för oss. Den visar på mognad i bandet utan att överge vår våghalsiga nonchalans och vår kärlek för rock ‘n’ roll!” Calico tillägger: “Den här plattan har skärpa, den har ett sting som jag älskar. Skivans budskap är från alla de som vi ser runt omkring oss varje dag, pulsen är så stark. Den säger: Vi är starka. Vi är oförstörbara. Vi är här. Vi är! (We Are!)”  

Videon till The Seeker, en låt där vi hör både Chuck och Calico sjunga, har skrivits, regisserats och producerats av Calico själv. I videon ser vi bland annat de två skådespelarna Jerrell Lee och Aleksandar Popavic samt den kända horrorpunk-musikern Wednesday 13.

 

Låtlista We Are:
01.  The Seeker
02.  Solitary Rave
03.  Ready To Go
04.  Down
05.  Perception Of Me
06.  Let’s Rip
07.  Half Life
08.  We Got This
09. Follow The Bleed
10. I See You In It
11. Halcyon (Bonus track)

SKRIBENT: Tamara Chastain (tamara.chastain@rockbladet.se)

BANDFAKTA BEASTÖ BLANCÖ

MEDLEMMAR
Chuck Garric – Sång, gitarr
Calico Cooper – Sång
Brother Latham – Gitarr
Jan LeGrow – Bas
Sean Sellers – Trummor

 

 

Hemsida: https://www.beastoblanco.com/
Facebook: https://www.facebook.com/BeastoBlanco/
Svensk fansida: https://www.facebook.com/beastoblancosweden/
Instagram: https://www.instagram.com/beastoblanco/

Här kan du se videon till The Seeker:

 

Beastö Blancö på Spotify:  https://open.spotify.com/artist/6dUfyKl1GqqUluG0NLUfYo

 

Relaterade artiklar