Livet på recept – nytt album av Världen brinner

Punkbandet Världen brinner har släppt ett nytt album vid namn Livet på recept. Albumet innehåller fyra personliga och viktiga låtar. Bandet vill med låtar som Dom mörda Ida väcka debatt och eftertanke kring samhällets struktur.

 

Just låten Dom mörda Ida handlar om en kvinna som anmälde en polis för våldtäkt. När ett blodprov visade att hon hade använt narkotika blev hon åtalad för ringa narkotikabrott och polisen blev inte åtalad alls. Kvinnan tog senare sitt liv. Bandet vill med låten lyfta problemet med utsatta kvinnor som inte blir trodda. Videon till låten visar tydligt hur livet kan vara före och förstöras efter ett övergrepp. Även delar av ett övergrepp syns i den starka videon. Det är självklart fingerat men ändå smärtsamt att titta på men förhoppningsvis ögonöppnande. I videon visas även autentiska tidningsurklipp och citat kring olika rättsfall och händelser.

Skivtiteln, Livet på recept kommer ur en frustration över att en del läkare tror att allt går att medicinera när så inte är fallet. De fyra låtarna på albumet är energiska och punkiga. I stökigheten finns dock även melodisk sång. Sången är intensiv och, särskilt i Dom mörda Ida, arg. Den bärs upp bra av den snabba rytmiska musiken som även rymmer variationer och inte bara ett snabbt temp för tempots skull. Texterna är tunga att lyssna på men det finns skit som behöver lyftas upp till ytan. Musik och låttexter är en väg för detta.

Tänk på att videon kan upplevas som obehaglig att titta på.

 

Bandet har flera spelningar inplanerade, bland annat på Close Up-båten, Uppsala Rumble och Örebro punkfest.

 

Skribent: Kristoffer “Illern” Holmén
Foto: Badi Khwies
Band: Världen brinner
Album: Livet på recept
Releasedatum: 2019-05-08

BANDFAKTA
Medlemmar
Malin Sandberg – sång
Anders Karlsson – gitarr
Alle Mazzoni – gitarr
Tobbe Berglund – bas
Pelle Hartwig – trummor
FaceBook: Världen Brinner


Stöd ROCKBLADETFACEBOOK
Klicka på LIKE i den högra kolumnen eller besök oss på FACEBOOK


Relaterade artiklar