Mikkey Dee vigde Emilia Lee och Peter under spelningen med Mustasch på Gröna Lund

Mustasch kom nyss hem från sin Tysklandsturné och spelade inför sina svenska fans på Gröna Lund den 3 maj. Tidigt under konserten fick vi höra de senaste låtarna i form av Blood In Blood Out och What Is Wrong? sedan Silent Killer som släpptes under 2018. En väldigt kall kväll i Stockholm, men bandet levererade som alltid.  

Den största överraskningen var när Ralf Gyllenhammar berättade om sin tradition på denna scen. Det var nio år sedan bandet spelade på Gröna Lund, då var det ett par som gifte sig under deras gig. Kort efter att Ralf berättat om händelsen ropades Mikkey Dee in av bandet, han var nämligen den hemliga gästen och möttes av ett massivt gensvar från publiken. Han vigde paret inför Lemmy Kilmisters ande som förmodligen tittade upp från helvetet under den sekvensen. Sedan spelades Ace Of Spades med Mikkey Dee bakom trummorna och det blev även kvällens brudvals. Ralf hade med sig publiken från början, han tog upp viktiga ämnen om bland annat psykisk ohälsa mellan låtarna.

 

TEXT/FOTOGRAF: Joanna Hemmingsson (joanna.hemmingsson@rockbladet.se)
KONSERT: Mustasch
ARENA: Gröna Lund / Stockholm
DATUM: 2019-05-03

Relaterade artiklar