RAUBTIERS nya album “ÖVERLEVARE” kommer i höst – första singeln OVTJARKA släpps idag

Raubtier​ tillkännager att deras efterlängtade album Överlevare kommer att släppas den 20:e september på CD, vinyl och digitalt. Med en unik blandning av industri, metall och svenska texter har musikundret från Norrbotten gjort sig kända för att utmana rådande konventioner och bryta ny musikalisk mark.

Annons 

 

 

ÖVERLEVARE ​är ​Raubtiers​ sjätte album, och kommer fullpackat med en rejäl samling okonventionell metall, som alltid kraftfullt levererad med hög intensitet och omisskännlig klang i kombination med Jonas Kjellgrens oslagbara produktionsfiness.

Den 3 maj släpps ​Ovtjarka som digital singel, och detta blir också den första singeln från det kommande albumet. ​Ovtjarka​ bjuder på tonerna av en begynnande apokalyps, och framförs med aggressiv energi.

https://www.youtube.com/watch?v=qbvFzJ2yiiM

Andra verk från det nya albumet inkluderar Artificiell, ​Högt, Fritt och Blött​, och ​Bunkern​. Samtliga låtar från ​Överlevare är musikaliska hantverk som utan pardon ställer de svåra frågorna kring konsekvenserna av vår jäktade samtid, människans självmedvetna tillåtelse av övervakning, och ett samhälle och folk som riskerar att slitas itu.

“Överlevare känns verkligen som den starkaste och bästa skivan så här långt. Jag är oerhört nöjd med materialet, och bandet känns aggressivare och vitalare än någonsin. Det skall bli ett sant nöje, att åter låta rovdjuret ryta över landet.”Pär Hulkoff

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
BAND: Raubtier
AKTUELLA MED: Singeln Ovtjarka
RELEASEDATUM: 2019-05-03

BANDFAKTA – RAUBTIER

MEDLEMMAR
Pär Hulkoff – sång, gitarr, keyboard
Mattias Lind – slagverk
Jonas Kjellgren – basgitarr, bakgrundssång

| FACEBOOK | HEMSIDA | SPOTIFY |

Relaterade artiklar