Shameless – ny singel från Among Lynx

Rootsrockbandet Among Lynx har släppt en singel och video från sitt kommande album. Among Lynx är ett relativt nytt band på den svenska rootsscenen men har etablerat sig som ett duktigt liveband. Bandet har släppt två album, Among Lynx och Revolution, och är på gång med sitt tredje albumsläpp i höst. Among Lynx är ett band som lyfter fram ideologi i många av sina texter och med en kaxig, nästan punkig, attityd. Något som märks särskilt på andra albumet, Revolution. Att döma av nya singeln Shameless får vi mer av den attityden och innehållet även på kommande album.

Annons 

 

Shameless börjar med en we-will-rock you-liknande inledning och går rakt på att det är dags att bryta med ett antal stereotyper och normer. Höja näven och vara oss själva och inte vad någon annan säger till oss, att vara oss själva utan skam. Budskapet fortsätter till stadiga trummor och bas. Riviga gitarrakord och Elins munspel ger låten extra riv och rockkänsla för att toppas med Evamis tuffa sång med ett ursprung i hårdrocksbandet Thundermother.

 


Skribent: Kristoffer “Illern” Holmén
Singel: Shameless
Artist: Among Lynx
Releasedatum: 2019-05-10

BANDFAKTA, AMONG LYNX
Medlemmar
Moa Brandt: gitarr och körsång
Elin “Luffar-Lo” Öberg: munspel och körsång
Evami Ringqvist: sång och slagverk
Tove Brandt: Elbas, ståbas och körsång
Amanda Savbrant: Trummor, Shameless och kommande album
Lina Anderberg: Trummor, Revoultion och tidigare

Latest posts by Kristoffer Holmén (see all)

Relaterade artiklar