VIDEOPREMIÄR: Metalbandet Liv Sin släpper ny singeln ‘Blood Moon Fever’

Efter det kritikerrosade debutalbumet, ’Follow Me’, är Liv Sin tillbaka med det nya kraftfulla och hårdhänta albumet ’Burning Sermons’.  Med ledning av Liv Sin självsäkra röst kanaliserar bandet sin kärlek till klassisk heavy metal med ett modernt knäckande sound, ’Burning Sermons’ är en riff-tung samling som visar upp bandets naturliga förmåga att enkelt matcha melodier med aggressiv metal. Liv Jagrell’s prestation är bättre än någonsin med en röst som är lika kapabel att fånga ditt hjärta som att slå sönder byggnader till marken.

Annons 

 

Albumet är producerat av Emil Nödtveidt (Deathstars) i Black Syndicate Studio, såhär säger Liv om arbetet med Emil:
“På ’Burning Sermons’ ville vi utforska ett mer modernare sound med mer elektroniska element och jag tror att det här albumet kanske kan överraska många av våra fans.  Jag har känt Emil i många år, så det känns verkligen jättekul att arbeta ihop. Från första ögonblicket som han skickade oss sina idéer från vår demo så var jag helt exalterad!”

 

Burning Sermons’ släpps den 6 september via Despotz Records.

BLOOD MOON FEVER (SINGEL)
‘Blood Moon Fever’ är den andra singeln på det kommande albumet och släpps den 17 maj.
Videon är inspelad av Ted Lindén från BullSize Production.

 

Så här säger bandet om singeln;
“Blood Moon Fever är en catchy och tung melodidriven låt som du kommer både vilja headbanga och dansa till. Låten representerar början på något nytt och att lämna det gamla bakom sig för att sedan gå ut i världen som en pånyttfödd varelse. Vi tycker att konceptet passar bra med ett nytt album på väg som låter en aning annorlunda från det vi släppt tidigare. Producenten, Emil Nödtveidts, påverkan lyser verkligen igenom och våra ”sinners” där ute kommer nog bli förvånade över soundet. Förbered er på att den här låten kommer fästa sig i ert huvud en lång tid framöver​” – Liv Sin

MER OM LIV SIN
Det svenska metalbandet Liv Sin grundades år 2016 och leds den karismatiska sångaren Liv Jargell. Liv var frontfigur i hårdrocksbandet Sister Sin som under deras 13-åriga karriär sålde tusentals plattor och spelade på otaliga turnéer runt om i världen både som headliners och som förband till band som bland annat Motörhead, W.A.S.P, Slayer, Doro och King Diamond. När bandet beslutade att lägga ner 2015 så var Liv tog det inte lång tid innan hon stod bakom mikrofonen igen med nya medlemmar att skapa ny musik med. 

År 2017 släpptes bandets hyllade debutalbum “Follow Me” (Despotz Records) som samproducerades av den tyska legendariska metalmusikern Stefan Kaufmann (U.D.O & Accept) och Fitty Wienhold (U.D.O) Albumet levererade ett smidigare och tyngre sound drivet av gitarr-riff som slår lyssnaren rakt i ansiktet kombinerat med klassisk heavy metal. Redaktörer beskrev deras sound som en blandning av Judas Priest, Arch Enemy och modern amerikansk metal så som Five Finger Death Punsch. ”Follow Me” fick en starkt mottagande och bandet turnerade över hela Europa som både headliners och som support till metalbandet American Head Charge.

2018 släppte bandet den kritikerrosade akustiska EPn ’Inverted’ som producerades av Martin Sandvik (Hardcore Superstar), EPns höjdpunkt blev den omtalade covern av Danzig’s klassiker “Devil’s Plaything”.
 
Med Burning Sermons vågar Liv Sin bredda sitt sound och tar ett steg in i ett nytt kapitel. Det är ett album som kan överraska sina fans då bandet dyker allt djupare ner i mörkare riffs med tillägg av elektroniska element, men de kommer definitivt att älska de oförglömliga hooks och det mer melodiska soundet av Liv Sin, 2019!

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
BILD: Mortem Photography

BANDFAKTA – LIV SIN

Spotify
Facebook
Instagram
Twitter

  

Relaterade artiklar