Arch Enemy – euforiskt och omänskligt bra leverans på Swedenrock!

Arch Enemy kom och de tog över allt. De visade vart skåpet skulle stå. Det var en ära att få stå framför scenen och få se dem som de alltid ska vara. Det var nästan omänskligt bra.

Som väntat gav Arch Enemy allt från första stunden att de första tonerna ljöd från scenen! Fast inte bara det, de överträffade förväntningarna enormt och körde över oss med ett set fyllt med idel klassiker. Alissa White-Gluz uppträdde med en enorm energi och inte bara det hon verkade ha en outtömlig energi redan från början som bara ökade och ökade ju längre konserten pågick.  Sharlee D’Angelo pumpade basen frenetiskt, Michael Amott och Jeff Loomis spelade vackra och vassa stäm-solon såväl som komp som t o m hade gjort James Hetfield grön av avund, och Daniel Erlandsson trummade på som om livet stod på spel. Det fanns verkligen inget att klaga på! När man stod framför Arch Enemy på nationaldagen 2019 var allting verkligen helt perfekt, och vi kan väl säga att det var Arch Enemy-day!

Under As the Pages Burn eldades publiken på av bandet och responsen var gudomlig. Moshpiten röjde på extra framför scenen och publiken i övrigt hoppade högt och skickade nävarna i luften. Det var en euforisk känsla och energi i luften. När de körde As We Rise lade Alissa i en extra växel och gav allt hon har, det var så pass känslosamt att jag faktiskt fällde ett par tårar. På riktigt! Så bra var det! Första gången jag såg Arch EnemyWages Of Sin turnén och Angela Gossow gick upp på scenen och stämde upp i Enemy Within hände samma sak.

Det var så mycket känsla och energi som band och publik delade hela tiden. Arch Enemy fortsatte hela tiden att beröra och gjorde publiken lycklig på ett utomordentligt sätt. De gav mer och mer tillbaka hela tiden, man blev lycklig och bara ville att det aldrig skulle ta slut.

Efter konserten var jag helt tom på energi. Jag kände gränslös lycka. Jag ryste fortfarande 20 minuter efter konserten. Tveklöst var detta det bästa bandet hittills på Swedenrock Festival anno 2019. Man ville nästan bara åka hem för inget kan närma sig denna leverans, energi och lycka man fick uppleva. Eller? Även fast Amon Amarth som spelade direkt efter Arch Enemy kom väldigt nära, så var Arch Enemy snäppet vassare denna gång. 

Swedenrock Festival borde göra som med Motorhead och undanta dem från att inte ha samma bokning två år i rad så Arch Enemy kan bli SRF:s husband. Den här energin och framträdandet är allt som behövs. Ge oss det igen, och igen, och igen. Snälla Swedenrock, boka Arch Enemy redan nästa år. Vi. Kan. Inte. Leva. Utan. Dem. Betyget nedan är egentligen 11/10, because this time Arch Enemy went to 11!!!

 

 
SKRIBENT: Tony Asplund (tony.asplund@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Jimmie Sonelius (jimmie.sonelius@rockbladet.se)
KONSERT: Arch Enemy
ARENA: Rock Stage, Swedenrock Festival / Norje
DATUM: 2019-06-06
BÄSTA LÅTEN: We will rise
BÄSTA MINNET: När publiken vaknar till extra liv under As the Pages Turn 

LÅTLISTA – ARCH ENEMY- SWEDENROCK FESTIVAL 2019

Set Flame to the Night
The World Is Yours
Ravenous
Stolen Life
War Eternal
My Apocalypse
You Will Know My Name
Under Black Flags We March
Dead Eyes See No Future
The Eagle Flies Alone
First Day in Hell
Saturnine
As the Pages Burn
No Gods, No Masters
We Will Rise
Nemesis

Relaterade artiklar