Beast In Black – Ett namn för framtiden

Bland alla veteraner finns det givetvis också en hel del uppstickare i Sweden Rocks lineup. En av dem är Beast In Black, bildat av före detta Battle Beast-gitarristen Anton Kabanen. 

Finsk melodiös powermetal med målande beskrivningar och med en sångare vars röst går upp i fasansfullt höga falsetter. Det kan nästan inte bli bättre från ett debuterande band. 2017 släppte de sitt första album “Berserker” som utan tvekan är den mest utsökta bakelse som ett sockersuget barn skulle kunna lägga vantarna på. Knivskarpa melodier med precis den sortens fantasytema som den barnslige hårdrockaren bara kan älska och som om möjligt visar sig låta minst lika bra live som på skiva.

Den grekiske sångaren Yannis Papadopoulos kan vara festivalens bästa sångare i år och med en energi minst lika imponerande som Usain Bolts framfart på ett 200-meters lopp så kan inte foten hålla sig från att stampa takten och näven från att höjas i luften. Kabanen och bandets andra gitarrist Kasperi Heikkinen är oerhört synkade med varandra och ser ut att ha roligt på scenen vilket smittar av sig. Sjunga med försöker man dock inte göra då det överhuvudtaget är omöjligt att ens försöka hänga med i Yannis tempo. Anton Kabanen har verkligen satt ihop ett gäng tajta musiker som tillsammans är ett namn för framtiden, var så säkra på det. 

Allra bäst låter det under “Eternal Fire“, “Blind And Frozen“, “The Fifth Angel” och “Unlimited Sin“. Övriga band får se upp för Beast In Blacks framfart, för den energi bandet har, den intensitet och kraft som deras låtmaterial besitter och ännu en gång, Yannis helt sinnessjuka röst kommer med all rätt fortsätta erövra mark. 

 

 

RB-Betyg-8_10
SKRIBENT: André Millom (andre.millom@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Jimmie Sonelius (jimmie.sonelius@rockbladet.se)
KONSERT: Beast In Black
ARENA: Sweden Rock Festival / Norje
DATUM: 2019-06-07
BÄST: “Eternal Fire”.
SÄMST: Ge grabbarna en större scen! 

 

 


Stöd ROCKBLADETFACEBOOK
Klicka på LIKE i den högra kolumnen eller besök oss på FACEBOOK


Relaterade artiklar