Death Angel – Ohotade kungar av festivalens första dag

Bay Area thrasharna Death Angels återkomst till Sweden Rock Festival efter nio års frånvaro blev ett segertåg. Ett Sweden Rock Festival som hade badat i solsken under dagen fick sig en rejäl käftsmäll som måttades hela vägen från den amerikanska västkusten.

När jag för första gången såg Death Angel på den tyska megafestivalen Wacken Open Air för några år sedan blev det framträdandet mitt bästa bestående minne från det årets festival. Igår klev bandet upp på scenen på Sweden Rock Festival och visade igen upp en energi som ordentligt slog knock på första festivaldagens i mitt tycke annars rätt mediokra line-up. De fick med sin 80-tals dränkta thrash-metal utgöra är stark och härlig kontrast till dagens annars softa program.

Det var min premiärdag av mitt premiärbesök på Sweden Rock Festival och jag hade innan jag kom dit inte helt koll på hur stora scenerna var och jag var lite orolig för att den intimitet jag uppskattar med Death Angel skulle gå förlorad på en större scen. Så blev inte fallet utan de spelade på den lite mindre 4Sound-scenen vilket jag uppskattade mycket. Den 80-tals doftande thrashen blev ohotat dagens höjdpunkt på mig och jag är övertygad om att hela bandet fortfarande känner segerns sötma smeka deras smaklökar.

Låtlistan blev en härlig festivalmix från bandets karriär och vi bjöds på material från första plattan The Ultra-Violence (1987) fram till årets kanske en aning spretiga platta Humanicide, som släpptes för bara någon vecka sedan. Live var de nya låtarna ändå spelningens höjdpunker. Det syntes att sångaren Mark Osegeda och bandet trivdes med sin tillvaro på Sweden Rock Festival då sångaren var noga med att gång på gång påpeka hur mycket han uppskattade publikresponsen och att nio års frånvaro är alldeles för lång tid att vänta på att ses. Jag höll med honom till fullo.

Kom ihåg, Death Angel spelar Thrash-Jävla-Metal!

 

RB-Betyg-8_10

SKRIBENT: Fredrik Brolin (fredrik.brolin@rockbladet.se)
FOTOGRAF: George Grigoriadis (george.grigoriadis@rockbladet.se)
KONSERT: Death Angel 
ARENA: Sweden Rock Festival / Sölvesborg
DATUM: 2019-06-05


Stöd ROCKBLADETFACEBOOK
Klicka på LIKE i den högra kolumnen eller besök oss på FACEBOOK


Fredrik Brolin

Reporter at Rockbladet.se
Jag började jobba för Rockbladet i början av 2012 och släppte debutboken "Metallica:Sorgespel & Segertåg - Det svenska perspektivet" 2018. Musikälskare sedan barnsben och har alltid haft musik som en naturlig del av tillvaron. Första stora favoriten blev Rolling Stones men kom sedan in på Heavy Metal genom Deep Purple, KISS och AC/DC. Luciarocken på SVT 1984 med Dortmundfestivalen från 1983 är och förblir en milstolpe i musiklivet. En annan är Metallicas Ride The Lightning. WOW! Rock på tyska ligger mig också varmt om hjärtat. Har jag en gång fastnat för en artist, ett band eller en del av en låt så släpper jag det inte, utan stannar trogen. Hittar jag en ny favvolåt kan den rulla 30 gånger på repeat under en dag. Jag intresserar mig för det mesta inom musik egentligen, som Woodstock-generationen, blues, de flesta grenar inom Metal men även singer/songwriter, Punk, Oi, Reggae och Opera. Nu för tiden lyssnar jag massor på dödsen och blacken. Bästa popbandet förövrigt är och förblir ABBA.

Relaterade artiklar