Halestorm gjorde en stabil insats på Lollapalooza

På seneftermiddagen var det dags för Halestorm att spela den inledande dagen på Lollapalooza. Kvartetten gjorde en bra och stabil spelning, den riktiga glöden uteblev men de visar ändå vad hårdrocksskåpet ska stå.

 

Det är aldrig någon tvekan om att Lzzy Hale innehar en av hårdrocksvärlden coolaste röster, och dessutom har hela scenpersonligheten som en rockstjärna ska ha. Inledningsvis var det lite skralt med folk framför Park Stage här på Lollapalooza, men allt eftersom så ökade publiktrycket mer och mer för varje låt som spelades.

Det 60 minuter långa setet innehöll kanske inte några jättestora överraskningar. Do Not Disturb från senaste albumet Vicious är riktigt bra live. En liten överraskning var trots allt Familiar Taste Of Poison, som jag nog inte hört live sedan deras gig på Hovet tillsammans med bland andra Disturbed 2010. Och inledningen i acapella är fortfarande smått magisk.

Gitarrbyten i kubik och trumsolon är kanske inte det man önskar sig mest under ett kortare festival-set, men trummisen Arejay gör det ändå med lite stil. Och det är ändå lite kul när han tar fram de långa och tjocka trumstockarna.

Konserten avslutas med Uncomfortable och en av deras stora hits I Miss The Misery, och den sistnämnda har i princip spelats sönder på radio och kan tyckas var ett litet tråkigt val, men live då blir den trots allt helt grymt bra.

Det är väldigt kul med festival, men när det gäller Halestorm tycker jag de fortfarande är bäst på klubb- eller arena-scenen. Då kommer de lite mer till rätta och publikkontakten blir också mycket bättre. Hoppas att vi få se dem snart igen i Sverige här framöver.

BILDER – HALESTORM

 

 


SKRIBENT
: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Mattias Nilsson (mattias.nilsson@rockbladet.se)
KONSERT: Halestorm
ARENA: Park Stage / Lollapalooza Stockholm
DATUM: 2019-06-28
BÄSTA LÅTEN: I Miss The Misery

Relaterade artiklar