Lillasyster gav nationaldagsfirandet på Sweden Rock en ny dimension

Lillasyster bjuder på Nationalsång, Schlager och en jävla massa hårdrock. Sångaren Martin är på ett toppenhumör inför att stor solstind publik på Sweden Rock.

 

Tycka vad man vill om att spela mitt på dagen, ibland blir det en bom, men när Lillasyster axlar rollen som nationaldagsfirare så det fullt med besökare framför Sweden Stage. Martin kommer traditionsenligt in iklädd stor varm hoodie med kepsen.  Men till skillnad från många andra gånger åkte detta av redan under första låten. Inte undra på det när det är tokvarmt ute.

Att detta skulle bli en angenäm och svettig konsert är ju rätt förutsägbart när det kommer till Martin Westerstrand-Skans och hans mannar. Efter den lite lugnare inledningen så började intensiteten och energin öka tillsammans med ett sköna mellansnack för varje låt. Efter de tre första låtarna var det dags för Nationalsång, och första versen sjöng Martin själv, och när det var dags för andra versen så kom en nybörjare i dessa sammanhang, men absolut inte i övrigt. Ingen mindre än mellodrottningen Jessica Andersson.

Därefter körde de ytterligare två låtar tillsammans, Umbrella och hennes schlager-hit Give me your love. Helt klart en annorlunda kombo så här på hårdrocksfestival.

Efter detta mellanspel var bandet och publiken unisont överens att nu är det bara Hårdrock som gäller. Och nu började de tunga artilleriet att sättas in med låtarna ÅttaNoll, Dra åt helvete och det ordinarie setet avslutades med Så Jävla Bra.

Jag tycker verkligen att Lillasyster är en riktigt härlig liveakt. Bra gung i musiken, bra publikkontakt och en sjujäkla närvaro på scen.

De kom tillbaka och körde två extranummer i Total Panik och avslutade föreställningen med Berätta det för Lina.

En grymt härlig start på Sweden Rock och jag och alla andra gick nog helt enkelt därifrån med riktigt mycket härlig Sweden Rock-energi.

 


SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Jimmie Sonelius (jimmie.sonelius@rockbladet.se)
KONSERT: LILLASYSTER
ARENA: Sweden Stage / Sweden Rock Festival
DATUM: 2019-06-06
BÄSTA LÅTEN: Dra åt helvete
BÄSTA MINNET: Att jag typ fått recensera schlager, trodde jag aldrig skulle hända någonsin i mitt liv.

LÅTLISTA – LILLASYSTER

Kräkas
Vad skulle mamma säga
Lovisa II

Nationalsång (Tillsammans med Jessica Andersson)
Umbrella (Tillsammans med Jessica Andersson)
Give me your love (Tillsammans med Jessica Andersson)

Hårdrock
ÅttaNoll
Dra åt helvete
Så jävla bra

Encore:
Total panik
Berätta det för Lina


Stöd ROCKBLADETFACEBOOK
Klicka på LIKE i den högra kolumnen eller besök oss på FACEBOOK


Relaterade artiklar