Powerwolf kan inte dölja sin lycka

Powerwolf bjöd på en högklassig show ifrån Rock Stage under Sweden Rock Festivals andra dag och deras odöda heavy-metalarmé är på god väg att bli mer skräckinjagande än The Night King och hans vita vandrare från Game Of Thrones.

Det inleds direkt med bomber och granater när de två kioskvältarna ”Fire And Forgive” och ”Army Of The Night”, där det bombastiska soundet sveper ut över festivalområdets avlånga gräsplätt och hamrar sig in i åskådarnas hörselgångar. Det mest imponerande är att bandet lyckas hålla tempot rakt igenom, vilket inte tillhör vanligheterna när man redan i en inledning spelar ut hela sitt register.

Bandmedlemmarna själva verkar nästan fascinerade över publikens grova jubel och alla nävar i skyn. Sångaren Attila Dorn konstaterar, med en stor skopa av självdistans, att Powerwolf inte är så kända i Sverige, något som givetvis dementeras med råge av den hänförda publiken framför Rock Stage. Trots Powerwolfs estetiska corpse-paint (Släng er i väggen Kizz) och deras övertygande rollprestationer som rumänska vampyrer så kan vare sig Attila eller någon av de andra bandmedlemmarna dölja sina flin och leenden emellanåt. Det märks på lång väg hur mycket de njuter av stunden och av fansens respons.

Det tål att sägas att Powerwolf har en tacksam repertoar för livekonserter. Ett tydligt sceniskt uttryck och låtar med skarpa hookar, som gjorda för publiken att sjunga med i. Men trots ett tacksamt utgångsläge så går det ändå inte att värja sig för den interaktion som Powerwolf har med publiken. De instruerar fram ett sing-battle där den vänstra sidan och högra sidan ska överrösta varandra och i allt från ”Demons Are A Girls Best Friend” till ”Blessed & Possessed” så är allsången minst lika mäktig som Charles Greywolfs basspel. Höjdpunkten är dock när bandet får publiken att köra den isländska vulkanen samtidigt som de gormar ”Blood” innan klimaxet kommer i hiten ”We Drink Your Blood”. Underhållande, maffigt, publikfriande och riktigt jävla bra.

 

 

SKRIBENT: André Millom (andre.millom@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Jimmie Sonelius (jimmi.sonelius@rockbladet.se)
KONSERT: Powerwolf
ARENA: Sweden Rock Festival / Norje
DATUM: 2019-06-06
BÄST: “Army Of The Night”

 


Stöd ROCKBLADETFACEBOOK
Klicka på LIKE i den högra kolumnen eller besök oss på FACEBOOK


Relaterade artiklar