Rammstein till Ullevi sommaren 2020

Nästa sommar gör de sin största Sverigespelning hittills. I augusti står Rammstein på Stadion i Stockholm, och biljetterna till konserten tog slut direkt. Nästa sommar kommer den tyska löpelden till Ullevi för att göra deras största Sverigespelning någonsin. 

Annons 

 

 

Biljetterna till konserten på Ullevi släpps 5 juli klockan 11:00 via Ticketmaster.se.

Eld, explosioner och spektakulära scenbyggen – det är inte utan anledning som de tyska hårdrockarna Rammstein rankas som ett av världens absolut bästa liveband. Tidigare i år kom det efterlängtade självbetitlade albumet, det första på tio år. Har du aldrig upplevt Rammstein live är det dags nu. Och har du sett dem tidigare vet du exakt hur häftigt det här kommer att bli.

Historien om Rammstein börjar i Berlin 1994, och året efter debuterar bandet med albumet ”Herzeleid” som spelades in i Polarstudion i Stockholm och mottas positivt i hemlandet. Men det var mycket tack vare Nine Inch Nails Trent Reznor och hans val att inkludera två av deras låtar på soundtracket till David Lynchs film Lost Highway som bandet snabbt når ut och får en världsomspännande skara fans. Med Reznor som garant för bandets trovärdighet öppnas portar, som tidigare varit barrikerade av det tyska språket, för första gången sedan Kraftwerks dagar.

Med provokationen som ett av flera grepp har Rammstein utvecklats till mer än ett band, med kopplingar till klassisk och samtida litteratur och konst är de idag mer att likna vid ett konstnärskollektiv. De tar till vara på alla tillgängliga medel för att ge maximal effekt av sina uttryck, och det är knappast en tillfällighet att Rammstein har hittat en själsfrände i Jonas Åkerlund, åt dem har han gjort några av sina mest uppmärksammade videos.

RAMMSTEIN
Datum: 31 juli 2020
Plats: Ullevi, Göteborg
Biljettsläpp: 5 juli kl 11:00 via Ticketmaster

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)

Relaterade artiklar