Skid Row kämpade sig i mål på Swedenrock

Skid Row äntrade scenen sist på Onsdagskvällen på Swedenrock och med utmärkt uppslutning. Trots svajig start och att ljudet inte hade rattats in ordentligt jobbade de sig fram och sångaren ZP:s kom huvudsakligen till sin rätt i Skid Rows låtskatt.

Med höga förväntningar på första konsertbesöket med senaste tillskottet i Skid Rows bandsättning, sångaren ZP Theart närmast från Dragonforce, ställde vi oss framför Sweden Stage och inväntade bandets entré. Första två låtarna hade anmärkningsvärt dåligt ljud, det var halva låten in i konsertöppnaren Slave To The Grind som man ens hörde vilken låt som spelades. Man får gissa att det var tekniska problem som störde bandet, det märktes i deras uttryck att något störde men de rockade på trots detta.

När väl inledande problemen hanterats, kommer bandet igång och ZP:s sång sitter betydligt bättre varvid konsertupplevelsen höjs markant. De når tyvärr inte fram helt trots att radarparet Scotti Hill och Rachel Bolan tillsammans röjer loss tätt följt av ZP:s energiska framträdande. Ersättaren på andra gitarren gör ett bra jobb, men känns lite tillbakadragen i sammanhanget tyvärr. ZP:s röst blir bättre ju längre konserten pågår och det är ändå skönt att man ser att han vuxit in i bandet som en fullvärdig medlem så snabbt. Klassikern I Remember You får hela SRF-publiken att brista ut i lycka med en sedvanlig allsång som ljuder vackert över hela Sweden Stage området. Trots att den spelats sönder totalt är det njutbart att publik och band kommer tillsammans och energin varandra som ett. När de kör In A Darkened Room i slutet av konserten myser man och man känner SRF-magin skölja över oss och man kan inte låta bli att dra på smilbanden samtidigt som håret ställer sig upp på armarna.

Sammanfattningsvis är var det till slut en skön konsert med mer känsla än väntat fast något otajt här och där men fortfarande med Skid Row-andan från glansdagarna i minne och i högsta grad närvarande trots att Sebastian Bach till många fans förtret fortfarande inte är närvarande.

 

SKRIBENT: Tony Asplund (tony.asplund@rockbladet.se)
FOTOGRAF:  (fornamn.efternamn@rockbladet.se)
KONSERT: Skid Row
ARENA: Swedenrock Festival / Norje
DATUM: 2019-06-05
BÄSTA LÅTEN: In a darkened room
BÄSTA MINNET: Allsången i I Remember You
SÄMST: Allt i 2 första låtarna

 


Stöd ROCKBLADETFACEBOOK
Klicka på LIKE i den högra kolumnen eller besök oss på FACEBOOK


Relaterade artiklar