Stabilt men inte särskilt spännande med Magnum

I den kokande kittel som Sweden Rock ändå förvandlas till under den tidiga fredagen så uppstår lätt en längtan efter något riktigt kallt. En Magnum-glass kanske? Det blir dock inte glassen, utan bandet med samma namn som sparkar igång dagen. 

Sedan 1985 har Magnum varit en av fanbärarna inom den melodiösa hårdrocken och liksom många andra veteraner har de inte trappat ner trots att håren inte blivit annat än tunna och gråa. Senast i fjol gav Magnum ut sitt senaste album, “Lost On The Road To Eternity” och sångaren Bob Catley har även varit verksam i exempelvis Tobias Sammets Avantasia, och gästade även Avantsias spelning i Stockholm i maj i år. Det är dock i sitt egna band, Magnum, som Catley verkar trivas allra bäst och han ägnar en klar majoritet av tiden åt att vandra längst fram vid scenkanten och elda på publiken. 

Det spelas lite nytt men framförallt spelas det klassiker, sånt som den nostalgihungrande publiken faktiskt vill höra. Magnum är proffs, de vet hur detta fungerar och hela spelningen i sig är inget annat än stabil. Det är inget som direkt går att anmärka på men det är heller ingenting som blir särskilt överraskande och spännande. Jag kommer på mig själv med att förundras över att Bob Catley står i närmast full klädsel mitt ute i den gassande solen utan att dränkas i svett utan istället stå närmast oberörd och på ett övertygande sätt framföra låtar som “Wild Swan“, “How Far Jerusalem” och “Dont Wake The Lion“. Det förtjänar applåder och respekt och spelningen är som sagt trivsam och väl genomförd även om den där stora explosionen och lilla extra pusselbiten saknas. 

 


SKRIBENT: André Millom (andre.millom@rockbladet.se)
FOTOGRAF: George Grigoriadis (george.grigoriadis@rockbladet.se)
KONSERT: Magnum
ARENA: Sweden Rock Festival, Norje
DATUM: 2019-06-07
BÄST: “How Far Jerusalem”
SÄMST: Hade gärna velat ha lite variation och bli överraskad

 

 


Stöd ROCKBLADETFACEBOOK
Klicka på LIKE i den högra kolumnen eller besök oss på FACEBOOK


Relaterade artiklar