The 1975 – Dom hade rätt, det var bättre förr

Det var bättre förr, och vi som publik djupdyker gärna i The 1975’s pastellfärger och retrobeats. Med en simpel men effektiv scenshow mestadels bestående av en stor ram på mitten av scenen och perfekt ackompanjerade projektioner blir ingen låt tråkig.

Annons 

 

Frontmannen och Manscherstersonen Matt Healey dansar dessutom mer än okej med två löjligt karismatiska och supersynkade dansare som studsar fram och tillbaka genom konsertens låtar. Detta blir ett plus i från den annars ganska stillastående, men perfekt publikfriande frontmannen. Vad är grejen med att alla smälter av brittisk Cockney-accent?

Vi sugs in i den tidmaskin som är bandet och omfamnas av funkiga riff och synthar. Det tidlösa i denna tidmaskin till band är ändå Matt’s förmåga att leverera universella känslor om  bland annat kärlek, utanförskap och samhällets dysfunktionella komponenter – Det senaste albumet är ett extra kritiskt öga på vad modern teknik gör med människor. Vi får kliva rakt in i hans hjärna som klassikern “Being John Malkovich”. Matt har alltid burit hjärtat på armen och utan att veta det kan man känna att han slickat en del trottoarkanter under sina dagar.

Och vi är kvar i 1975 för bandet slutar aldrig sin intensitet och genuinitet.

Självironiska projektioner med citat som sågar bandet flashar förbi på skärmen.

Jag ler. För jag vet att dom vet att vi vet att bandet är jävligt bra.

 

SKRIBENT: Philip Almén (philip.almen@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Kristin Bid (kristin.blid@rockbladet.se)
KONSERT: The 1975
ARENA: Tower Stage / Lollapalooza Stockholm
DATUM: 2019-06-29
BÄST: Love it if We Made it                                                                                                                                                SÄMST: Den tunna publikskaran och tiden på dygnet 

Relaterade artiklar