Thundermother visade hög energi i tryckande värme

Mitt under den väldigt kvava tredje dagen av Sweden Rock Festival bjöd Thundermother på röjiga och oljestänkande rocktoner som fick luftgitarrerna att stämmas upp i en väldig fart. Den nyaste upplagan av bandet vann garanterat en hel del hjärtan idag.

Med rakt och härligt svängigt gung dundrar Thundermother igång på den lilla 4Sound-scenen. När jag såg bandet för första gången var det väldigt tidigt under en av dagarna av den numera nedlagda festivalen Metaltown i Göteborg. Förhållandena var inte de bästa för bandet men de väckte ändå med mitt intresse med sin bluesbaserade rock n roll och det har sedan dess egentligen aldrig svalnat. Det hårt turnerande bandet har sedan dess skaffat sig rikligt med erfarenheter från flertalet utländska och svenska upplevelser samt inte minst en personalrotation som resulterade i det vi såg idag – Thundermother 2.0.

Man kan inte annat än imponeras av hur både band och publik orkar släppa ut så mycket energi tillsammans i den tryckande värme som var denna dag. Hade det inte fläktat lite smått hade det varit riktigt jobbigt. Innan spelningen stod jag framför scenenen och var väldigt duktig på att tycka synd om mig själv för att värmen hade satt sina spår i en gubbe som mig. Det är ju själva fan att det första man gör när den efterlängtade sommaren äntligen visar sitt nylle är att beklaga sig över värmen likt en bittergubbe på en parkbänk. Men helt plötsligt slog det mig att jag hade ryckts med av gunget och en mental värme började bubbla inom mig. Jag hoppades genast att någon annan i publiken stod och tittade på mig och med bitter avundsjuka undrade hur den där snärta och unga killen orkade med allt detta i denna värme. Så blev nog aldrig fallet.

Istället för att fokusera på mig fortsatte Thundermother sin spelning med hög energi och trots diverse tekniska problem måste ändå konserten ses som en stor framgång för bandet. Bandledaren Filippa Nässil gjorde en ridtur genom publiken men det verkade som att sändaren till gitarren inte riktigt gillade avståndet men det löstes smidigt när väl Filippa kom upp på scenen igen. Roddarna på scenen var faktiskt mer stressade av situationen än Filippa själv.

Thundermother 2.0 fick till slut en ordentlig publikrespons och besökare uppskattade den riviga rocken som kom ut från högtalarna.

 

SKRIBENT: Fredrik Brolin (fredrik.brolin@rockbladet.se)
FOTOGRAF: fredrik Olofsson (fredrik.olofsson@rockbladet.se)
KONSERT: Thundermother
ARENA: Sweden Rock Festival / Sölvesborg
DATUM: 2019-06-07

Relaterade artiklar