X-Romance – Voices From The Past

X-Romance är ett svenskt AOR rockband som debuterat som en blixt från klar himmel med albumet “Voices From The Past”. Ett album som har sina ljusglimtar men också några dalar.

De snabba och nostalgidoftande tonerna från Thomas Widmarks keyboard som inleder hela skivan i öppningslåten “Lonely” väcker genast ens intresse till liv och öronen spetsar sig, som ett rådjur som hör en fiende närma sig på andra sidan av skogen. Beatet håller i sig genom hela första versen, i stark synk med övriga instrument och bygger upp till en, tyvärr, ganska medioker refräng, som för tankarna till en karaoke-version av Van HalensJump”

Det blir dock mycket roligare i “Over And Over” där Andreas Novaks oerhört rena röst når sin fulla potential och dessutom bjuder på ett flexibelt och snyggt basspelande av Anders Rönnblom och när jag finner mig själv att sjunga med i låtens final så inser man återigen att man tyvärr föddes alldeles för sent i och med att man missade hela 80-talet, den tid då det var säkrast att höra just sådana här tongångar ute på gatorna. 

Även nästkommande låt, “You And I” lockar med sin behagliga melodi fram ett leende på läpparna och i “Temporary Love” fyrar X-Romance till och med av lite snabbare medryckande tongångar som får foten att stampa takten. I just den låten hade man kanske önskat en något mer raspig och “skitig” stämma för att verkligen få fram kaxigheten och tydligare framhäva låtens text men fortfarande en trevlig och svängig låt. 

Det som egentligen skaver med “Voices From The Past“, förutom den äckligt smöriga låten “Somebody Out There Loves You“, är att albumet egentligen bara pågår. Nästan varenda låt är harmlös och bygger upp till något explosivt som aldrig kommer. Istället för ett fyrverkeri får vi små smällare. Det är en trevlig effekt men inget som får en att verkligen rycka till, utan hela albumet blir mest egentligen en småtrevlig skogspromenad. Man finner det behagligt för stunden men det är inget du kommer minnas efter några dagar. 

 

ROCKBLADET.se 5 out of 10
SKRIBENT: André Millom (andre.millom@rockbladet.se)
BAND: X-Romance
ALBUM: Voices From The Past
RELEASEDATUM: 2019-05-31
SKIVBOLAG: AOR HEAVEN
BÄST: “Over And Over”
SÄMST: “Somebody Out There Loves You”.

 X-Romance – Medlemmar

Andreas Novak – Sång
Fredrik Tjerneld – Gitarr
Mikael Dahlin – Gitarr
Anders Rönnblom – Bas
Thomas Widmark – Keyboard
Kenta Karlbom – Trummor

 

Relaterade artiklar