YUNGBLUD visar vägen för den kommande rockgenerationen på Lollapalooza

Med en obeskrivligt energi intog Dominic Harrison aka Yungblud Parkstage mitt på eftermiddagen under första dagen av Lollapalooza Stockholm. Med sin punkigt utåtriktade scenspråk hänförde han publiken redan från första riff. Det blev en rejält svettig show.

Mitt motto med festivaler är att försöka hitta något nytt band, men jag kan erkänna att jag inte riktigt trodde på det inför Lollapalooza, då antalet rockakter inte är allt för högt.

Men idag hände det, redan första rockakten, Yungblud, gav ett helt sjukt härligt och energifylld intryck redan från första riffet. När jag lyssnat in mig nu dagarna innan så hör jag mycket likheter med ett tidigt Green Day och Sex Pistols. Nu väl live så vill jag även jämföra vissa låtar både med The Clash och Beastie Boys.

Ja ni hör att det kännas spretiga, men med Yungblud så känns den blandningen helt naturlig. Känslan är att han vill skriva låtar som kickar igång rörelse-energin både i honom och i publiken. Ingen ska stå still, alla ska både sjunga och hoppa med i alla låtar. Och på det sättet han med lätthet lycka dirigera med sig publiken var mäktigt att se.

Nu hoppas jag på att han får växa till sig organiskt, och att Yungblud inte slukas upp av musikbranschens jättar. För då om 5 år eller så tror jag att vi kommer få se honom på de riktigt stora scenerna!

 

 


SKRIBENT
: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Mattias Nilsson (mattias.nilsson@rockbladet.se)
KONSERT: Yungblud
ARENA: Park Stage / Lollapalooza Stockholm
DATUM: 2019-06-28
BÄSTA MINNET: Yungbluds otroligt härliga karisma på scenen och publikkontakten.

Relaterade artiklar