SABATON tar “The Great Tour” till Sverige – spelar i Göteborg & Stockholm med support av Apocalyptica och Amaranthe!

I slutet av april offentliggjorde SABATON en USA-omfattande turné under parollen ”The Great Tour” inför släppet av nya skivan ”The Great War” den 19 juli. Idag står det klart att turnén förlängs ut i Europa, med inga mindre än än Apocalyptica (FI) och Amaranthe (SE) som support! Den 14 och 15 februari spelar Sabaton i Göteborg och Stockholm – biljetterna släpps på onsdag 3 juli kl 10:00 och säljs via www.allthingslive.se!

 

De Svenska heavy metal-hjältarna Sabaton år inför släppet av det sprillans nya albumet ”The Great War”. Den 19 juli är det dags, och bara ett par månader senare beger sig det Falun-bördiga bandet ut på en världsomfattande turné passande nog benämnd ”The Great Tour”.

Idag offentliggör vi tillsammans med bandet att turnén förlängs in i Europa efter årsskiftet. ”The Great Tour” är en stor och påkostad turnéproduktion och Europavändan får support av inga mindre än Amaranthe och de finska cello-hårdrockarna i Apocalyptica. Datumen 14 respektive 15 februari heter Scandinavium (Gbg) och Hovet (Sthlm).

Dessutom släpper bandet idag singeln The Great War, titelspåret från kommande skivan, och en medföljande musikvideo. Musikvideon släpptes den 28 juni och har redan kammat hem över 1 000.000 visningar.

 

– I mitten av Februari rullar vi in i Sverige med den största turnéproduktionen vi någonsin haft och i vanlig ordning har vi ett par grymma band med oss, Amaranthe är ett svenskt band som med inte mindre än tre frontpersoner verkligen ger allt och kommer öppna varje kväll med fullt ställ. Sedan kommer en överraskning för många i den världsunika cello-rockgruppen Apocalyptica från Finland. Med ett verkligen unikt sound har dom varit ständigt aktuella sedan 1996, inte minst med deras tolkningar av Metallicas största låtar, och nu senast med en tolkning av vår singel Fields of Verdun från vår kommande skiva, hälsar Pär från SABATON och fortsätter:
– Förutom tre grymma band å en sjuhelvetes show så har vi en liten detalj till som vi kommer att avslöja senare…

Sabaton spelar på Scandinavium i Göteborg samt Hovet i Stockholm den 14 respektive 15 februari. Biljetterna släpps på idag onsdag 3 juli klockan 10:00 och säljs via www.sabaton.net samt www.allthingslive.se/artister/sabaton/.

SABATON – »The Great Tour« – Europe 2020
w/ APOCALYPTICA & AMARANTHE 

17.01. CH  Zürich – Hallenstadion
18.01. D    Stuttgart – Schleyer-Halle
19.01. D    Munich – Olympiahalle
21.01. A    Vienna – Gasometer
22.01. H    Budapest – Arena
24.01. PL   Warsaw – Arena COS Torwar
25.01. D    Berlin – Max-Schmeling-Halle
26.01. CZ   Prague- O2 Arena
28.01. I     Milan – Alcatraz
31.01. D    Frankfurt – Festhalle
01.02. D    Oberhausen – König-Pilsener-ARENA
02.02. B     Antwerp – Lotto Arena
04.02. E     Barcelona – Palau Sant Jordi
05.02. E     Madrid – Vistalegre
07.02. F     Paris – Zénith
08.02. UK   London – Wembley Arena
09.02. NL    Amsterdam – AFAS Live
11.02. D     Hamburg – Sporthalle
12.02. DK   Copenhagen – Forum Black Box
14.02. S     Gothenburg – Scandinavium
15.02. S     Stockholm – Hovet
16.02. N     Oslo – Spektrum

Sabaton är ett fem delar starkt heavy metal-band från från Falun. Bandet består av Pär Sundström (bas), Joakim Brodén (sång), Hannes Van Dahl (slagverk), Tommy Johansson (gitarr) & Chris Rörland (gitarr) och har sedan starten 1999 både sålt platinum fyra gånger om samt genomfört kolossalt stora konserter i över 50 länder. Bandets nionde fullängdare “The Great War” är ett konceptuellt och musikaliskt genomtänkt album inspirerat av den ödesdigra atmosfären under första världskriget, och fortsätter därmed bandets tradition att med varje album berätta oförglömliga historier från världens storslagna och mörka stridsfält.

SABATON:
www.sabaton.net | www.facebook.com/sabaton | www.instagram.com/sabatonofficial

APOCALYPTICA:
www.apocalyptica.com/ | www.facebook.com/Apocalyptica | www.instagram.com/apocalypticaofficial

AMARANTHE:
www.amaranthe.se | www.facebook.com/AmarantheBand | www.instagram.com/amarantheofficial 

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)

Relaterade artiklar