Bildgalleri: Combichrist, Fryshuset 2019-07-30

Intensivt, hårt och kort är också bra. Igår kväll var det Combichrist som stod för kulorna, och Stockholm tog glatt emot dem igen.

Annons 

 

Norsk-amerikanska EBM/Industrimetal/Metalcore/etc grabbarna i Combichrist har alltid legat mig väldigt nära hjärtat, så ingen var gladare än jag när de åter igen besökte huvudstaden. Senast var 2016 då jag utnämnde dem till årets bästa konsert (då på nu tragiskt nedlagda Göta Källare). Nu med rykande färska släppet “One Fire” ute i butikerna valde de att hälsa på tillsammans med svensk-svenska bandet Rave The Reqviem från Kalmar. Det var inte fullt lika många svartklädda själar som pallrade sig ner till Fryshuset som sommaren för tre år sedan, men vi som var där fick under en dryg timme (plus-minus teknikstrul) ta del av en uppvisning i publikdomination av högsta rang. Dansa, sjung med, bjud på öl, headbanga, moshpitta, stå längs väggen och försök se tuff ut – du kommer inte undan de ruggigt smittsamma dängorna från CC. Sedan gör de sig ruggigt bra på bild med. Se nedan om du inte tror mig.

Förbandet Rave The Reqviem var för mig en helt ny upplevelse, men ujuj så bra de var. Hur de låter? Well, inte helt olikt Amaranthe, men jag själv hör spår av gamla goda Theatre of Tragedy under deras mest synthpoppiga era, vilken jag avgudade (RIP). Helt klart ett band att hålla ögon och öron öppna efter i framtiden.

[Rave The Reqviem]

[Combichrist]

Nedan är ett videoklipp med en låt från konserten:
Combichrist – Follow the trail of blood (live 2019-07-30)

TEXT/FOTOGRAF: Mattias “Madcap” Nilsson (mattias.nilsson@rockbladet.se)
KONSERT: Combichrist + Rave The Reqviem
ARENA: Fryshuset / Stockholm
DATUM: (2019-07-30)

Relaterade artiklar