SLIPKNOT PÅ TURNÉ – KOMMER TILL SVERIGE I FEBRUARI

I samband med deras återkomst till förstaplatsen på engelska albumtopplistan och ett hyllat sjätte studioalbum – ”We Are Not Your Kind” – meddelar Slipknot att de åker ut på turné i början av 2020, med Behemoth som special guests.

Annons 

 

Fredagen 21 februari kommer de till Sverige för en efterlängtad spelning på Ericsson Globe i Stockholm – deras första på svensk mark sedan 2015!

Slipknots frontfigur och sångare, Corey Taylor säger: “It feels good to be coming back for an extensive tour of Europe and the UK. No matter how many times we come there, it always feels like we can never get enough, nor play ALL the cities we want to. But one thing’s for certain: the audiences are ALWAYS some of the best in the world.”

Slipknot, som är lika delar ett kulturellt fenomen som ett band, hamnande inte bara på en förstaplats på albumlistan i England med nya albumet, som släpptes 9 augusti i år – de gick även in direkt på förstaplatsen på topplistor i USA, Australien, Kanada, Japan, Irland, Belgien och Finland. Dessutom hade de topp 3-placeringar i Tyskland, Frankrike, Norge, Italien, Nederländerna och Nya Zeeland.

Recensionerna för ”We Are Not Your Kind” har hyllat och förstärkt Iowa-bandets ständiga innovation och kreativa vision, 20 år in i deras existens. “With their latest studio album, Slipknot have released one of the strongest albums in their career,” kommenterade webbtidningen Consequence of Sound. The Independent skrev: “The sheer ambition of We Are Not Your Kind is just as staggering as their seminal record Iowa – the dynamic might be even better”. Webbtidningen The Ringer: “Slipknot’s sixth album… furthers the argument that they’re the most important heavy band of their era,”, medan Kerrang! intygade: “20 years since their debut, Slipknot are as bold, fearless and exhilarating as ever”. Vulture berömde albumet: “maelstrom of serrated riffs, warlike drums, and machine-gun poetry from Taylor,” och NME uttryckte det enkelt: “The ‘Knot’s sixth album is an astonishing record.”.

“We Are Not Your Kind” leds av singlarna “Solway Firth”, “Birth Of The Cruel” och skivans huvudsingel “Unsainted”. Alla tre låtarna kom med varsin musikvideo som regisserades av M. Shawn Crahan och trendade på YouTube världen över i alla kategorier. ”Unsainted” var #1 över hela världen under 24 timmar och under två månader fick bandet över 58 miljoner visningar.

Nu är det äntligen dags att hälsa Slipknot tillbaka till Sverige. Vi ses i februari!

Datum 2020
21/2 – Ericsson Globe, Stockholm


Biljetter

Biljetter släpps fredag 30 augusti kl. 09 via LiveNation.se

Relaterade artiklar