MACHINE HEAD ÅTERFÖRENADE – FIRAR 25-ÅRSJUBILEUM I SVERIGE!

Machine Head är Oakland-bandet som varit ett namn i metalvärlden sedan debuten “Burn My Eyes” från 1994 (25 år i år!). Bandets nionde album “Catharsis” släpptes 2018 – samma år som bandet var i Sverige senast, då i Göteborg. Nu är alla originalmedlemmar samlade igen och kommer till Fryshuset i Stockholm 28 maj med 25-årsjubiléet för debutalbumet!

 

När debutalbumet “Burn My Eyes” släpptes 1994 så startade en lång och framgångsrik resa för bandet från Kalifornien. Originalmedlemmarna Robb Flynn (sång/gitarr), Logan Mader (gitarr) och Chris Kontos (trummor) har återförenats (tillsammans med Jared MacEachern på bas) och är nu ute på “Burn My Eyes – 25th Anniversary Tour” – som gör ETT stopp i Sverige!

Med monsterlåtar som “Locust”, “Davidian” (från debutalbumet), “Is there anybody out there?” och “Darkness Within” så kan vi lätt säga att Bay Area-bandets konsert på Fryshuset 28 maj blir en av vårens hårdaste och mest efterlängtade!

Grundaren/sångaren/visionären Robb Flynn säger detta om turnén:
“While we all expected the first round of dates to do well, no one could have predicted the frankly mind-boggling attendance numbers with Paris selling out in 1 hour and London selling out in 8 hours! We want everyone to have the opportunity to take part in this very special, once-in-a-lifetime-event, and as promised, we are bringing this around the globe well into Dec 2020. So stoked to bring this event to so many territories that we can’t always get to, and ending at Alexandra Palace will, be monu-MENTAL!”

Datum 2020
28/5 – Fryshuset, Stockholm

Biljetter
Biljetter släpps 20 september kl. 10.00 via LiveNation.se.

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)

Relaterade artiklar