Raised Fist aktuella med nytt album: ANTHEMS

Det norrlänska käftsmälls-hardcorebandet RAISED FIST är aktuella med sitt sjunde album som de valt att döpa till ANTHEMS.

Annons 

 

 

Den 15 november släpper Raised Fist sitt sjunde album, som fått titlen “Anthems”. Som ett första smakprov kommer singeln ”Anthem

 

Luleås hardcorehjältar har kompromisslöst gått sin egen väg, och har under åren gått från det klassiska hardcoresoundet från Norrland och kryddat det med både punk och Rock N’ Roll influenser.

Singeln “Anthem” är ett första smakprov från Alexander Hagman och hans mannar, som i höst kommer att ge sig ut på en Europaturné.

 

Fyra år efter albumet ”True North” kommer så ”Anthems” ett album som visar på en mognad och en utveckling där bandet har jobbat koncentrerat i studion och valt att fokusera på enbart tio låtar, men samtliga dessa är genomarbetade och har gigantiska hooks. Roberto Laghi (In Flames, Entombed och Mustasch) tillsammans med Jacob Herrmann (Amaranthe, Cyhra, Evergrey) har producerat och spelat in skivan på Top Floor Studio i Göteborg.

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
FOTO: Daniel Holmgren
NYHET: Raised Fist – Nytt album Anthems
RELEASEDATUM: 2019-11-15

Relaterade artiklar