VIDEOPREMIÄR: Kill The Kong – Interstellar

Första singeln INTERSTELLAR, från kommande album, släpps idag den 27/9 och visar inte bara på hur bandet lyckats ta sin energifyllda hardcore/metal vidare utan också på hur den nya sångaren Dennis Andersson utvecklat bandets sound. Vi på Rockbladet har dessutom fått äran att bli först med att visa videon.

Annons 

 

Annons 

 

Annons 

 

 

Det händer en hel del i KTK-lägret. Idag är det alltså dags att släppa en ny singel Interstellar, som de släpper själva. Låten är producerad av Dino MedanhodzicStudio Radionika. Och samtidigt så släpper de en ny hård och brutal video som är producerad av David Andersson och Dennis Andersson. Vi på Rockbladet har fått äran denna gång att bli först med att visa upp mästerverket.

Karlsson & Norberg har de senaste åren bland annat dominerat den svenska rock-livescenen i form av konceptet “Rockfest events” som samlat några av landets största akter och sålt tusentals biljetter i flera av Sveriges städer. Nu utökar företaget med en management-del där Kill The Kong utgör den första signade artisten.

“Vi har haft ögonen på Kill The Kong sedan vi bokade dem till Västerås Rockfest 2018 och vi kommer att exklusivt presentera bandet genom att agera världsomfattande management. Vi ser Kill The Kong som nästa stora export inom metal och hårdrock”
/Per Karlsson, Karlsson & Norberg

Kill the Kong sticker ut som ett av de mest lovande tillskotten på den svenska metalscenen. Med dubbla sångare, en trum- och percussion sektion, tyngden från metal och attityden från hardcore så skapar denna septett ett alternativ i en annars homogen musikgenre.

Bandets andra album ‘Colossus‘ släpptes 2017 via Gain/Sony Music och mottog genomgående strålande recensioner. Rockbladet beskriver skivan som:
”Adrenalinstinn aggressiv metal som pyntas med säkra och övertygande melodier gör detta till en omedelbar energikick med varande effekt” (2017).
På den nya singeln Interstellar utvecklas detta sound med ytterligare tyngd och dynamik.

  Sedan släppet av album nummer två har en lyckad Europaturnè samt en mängd festival- samt klubbspelningar i Sverige, Finland och Kroatien hunnits med. 2020 väntar en intensiv vår där bandet kommer hinna med en omfattande Sverigeturné samt släppa ny musik.

 

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
NYHET: Kill The Kongs nya singel Interstellar
RELEASEDATUM: 2019-09-27

BANDFAKTA – KILL THE KONG

MEDLEMMAR
Vocals | Timo Kumpumäki
Vocals | Dennis Andersson
Percussion | Erik Lantz
Drums | Niklas Hansson
Guitar | Mattias Sjöstrand
Guitar | Micke Karlsson
Bass | Andreas Sjöstedt

| HEMSIDA | FACEBOOK | SPOTIFY |


Stöd ROCKBLADETFACEBOOK
Klicka på LIKE i den högra kolumnen eller besök oss på FACEBOOK


Relaterade artiklar