Airbourne lägger inga fingrar emellan på Münchenbryggeriet

Senast Airbourne var i Sverige och inomhusgiggade förundrades man över valet av spelställen. Både Klubben på Fryshuset i Stockholm och KB i Malmö var för små (ca 800 personer) och blev snabbt utsålda. Den här gången är det den dubbla publikkapaciteten men likväl slutsålt både i Stockholm och Göteborg, Trädgår’n nästa fredag. Det går bra nu.

Turnén Boneshaker inleddes redan den 24:e september trots att inte albumet släpps förrän en månad senare. Konsekvensen av detta blir att endast två nya låtar (singelsläppet Boneshaker och Burnout The Nitro) framförs vilket är synd. Eller spelar det så stor roll egentligen? För Airbourne har alltid handlat mest om energin och röjet live och det känns som det spelar mindre roll vilka låtar de lirar. Allt går i ett rasande tempo och den lördagsförfriskade publiken är med bandet hela vägen; moshpiten drar igång redan några sekunder in i öppnaren Raise The Flag och återkommer med jämna mellanrum tillsammans med intensiv crowd-surfing till bandets stora glädje. En dålig dag på jobbet verkar för övrigt inte existera för dessa australiensare. De gånger jag sett dem har det alltid varit en skyhög nivå på framförandet där ingen ger mindre än 100% på scenen. Återigen förundras man över hur framförallt Joel O’Keeffe orkar kväll efter kväll. 

Jag är dock lite kluven till Münchenbryggeriet som konsertställe. Det är ett bra läge, oftast bra ljud och ljus men scenen i vänstra hörnet gör att halva publiken står offside. En clean konferensanläggning ger inte heller samma rockklubbskänsla som exempelvis Debaser. Men idag får man vara nöjd att det överhuvudtaget finns konsertlokaler i Stockholm.

Joel’s turer i publikhavet, ölburken mot huvudet, Jack & Coke-blandandet på scenen, ölmuggslyrorna; vi börjar kunna det här men det är fortfarande fruktansvärt roligt. Trots att jag alltmer sällan spelar några Airbourne-plattor hemma så går det inte att värja sig för det här livemonstret. En av rockscenens i särklass mest underhållande akter.

 

BILDGALLERI AIRBOURNE

BILDGALLERI SUPERSUCKERS

 

RB-Betyg-9_10
SKRIBENT: Fredrik Blid (fredrik.blid@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Jimmie Sonelius (jimmie.sonelius@rockbladet.se)
KONSERT: Airbourne
ARENA: Münchenbryggeriet / Stockholm
DATUM: 2019-10-05
BÄSTA LÅTEN: Öppningen med Raise The Flag
BÄSTA MINNET: Band och publik på samma röjarhumör

LÅTLISTA – AIRBOURNE – MÜNCHENBRYGGERIET

Raise The Flag
Too Much, Too Young, Too Fast
Burnout The Nitro
Back In The Game
Girls In Black
Bottom Of The Well
Back On The Bottle
It’s All For Rock ‘n’ Roll
Boneshaker
Live It Up
Stand Up For Rock ‘n’ Roll
Ready To Rock
Runnin’ Wild 

Relaterade artiklar