Energikick med Airbourne på Trägår’n!

Energiknippet Airbourne tågade in på Trägår’n i Göteborg med skyhöga förväntningar från publiken, då deras fartfyllda och övertaggade show är vida beryktad samt att de levererade på skyhög nivå på Münchenbryggeriet i Stockholm veckan innan.  De levererade nästan som alltid lite över förväntan och satte allas humör på topp!

Annons 

 

På förlyssnings-partyt som bandet fixat till innan generella publikinsläppet där delar av publiken fick lyssna på nya skivan visade det sig att Airbourne har vässat till sig ytterligare på det kommande albumet. Jag tror att det verkligen är ett album som kommer falla alla Airbourne-fans i smaken och som kommer sätta dem som fortfarande tycker australiensarna enbart är en blek AC/DC-kopia på plats. Det gavs även tillfälle att från publiken ställa frågor till bandet samt att bli fotad med bandet om man förbokade deras kommande album. Bandet själva hade begärt detta grepp endast på Sverige-spelningarna för att ge tillbaka till publiken, vilket visar hur stor tacksamhet de verkar ha även till sina fans på våra nordliga breddgrader.

Förbandet Amerikanska trion Supersuckers levererade skön skitig rock som fick publiken i stämning innan huvudakten från Australien fick ta vid. Långt ifrån all publik var på plats, men de som var där serverades rak och taktfast stabil rock som höjde temperaturen i lokalen markant.

Från det att röken fyllde scenen och introt från Terminator 2 ljöd i PA:t innan Airbournes entré på Trägår’n i Göteborg, kändes att stämningen och förväntningarna skruvades upp till 11. När bandet intog scenen var det dock ingen tvekan, som sig bör när Airbourne bjuder till show, att kvällen skulle bli den explosiva och energiska urladdning som förväntades.

Airbourne radade upp klassiker på klassiker i sitt glödheta set framför en mestadels lagom förfriskad, het och svettig publik och det var så hög stämning i lokalen att man i princip kan ta på den. Det fanns en maxad publikkontakt, som vanligt i Airbourne-sammanhang får man säga, där det sjöngs med och skanderades Airbourne så ofta det gavs chans. Att dessutom en av mina personliga låtfavoriter, den gungiga Back In The Game, fått göra ett återtåg till setlistan förhöjde bara upplevelsen ytterligare. Om vi historiskt sett kollar tillbaka på Airbournes setlists så är det faktiskt bara 5 låtar som skiljer dessa tillbaka till 2013. Trots att de har så pass många klassiker i sin diskografi får man hoppas att fler Boneshaker-material får plats i setet framöver än de två ynka låtar vi fick höra denna kväll, för nya skivan innehåller mestadels idel nya Airbourne-klassiker.

Alla klassiska ingredienser i en konsert signerat Airbourne fanns där och det var ett farfyllt öl- och grogg-party där Joel O’Keeffe gjorde sina rusningar ut i publik för sedvanlig närkontakt. Det är underbart att få se och att vara med när de sprider sådan lycka till en unisont supporterande publik. Trots att O’Keeffe försäkrade under frågestunden vid förlyssnings-partyt att det sjöngs upp för att få fart på sångmotorn, hörs stämman svikta under de sista låtarna. Publiken verkade ändå inte beröras nämnvärt av detta utan sjöng med för full hals som om livet stod på spel i den avslutande Running Wild.

Man såg verkligen att bandet njöt och att de lämnade scenen med leenden på läpparna. Man kände sig verkligen lycklig av att få varit med om att bli överkörd, torktumlad och fått sig en rejäl dos Airbourne-energi-medicin. Trots att jag sett dem flertalet gånger, vill man bara ha mer. De spelar på flertalet europeiska festivaler sommaren 2020, kanske vågar man hoppas Sweden Rock Festival för utan sådan här medicin för länge kan vara farligt för hälsan. Har ni missat Airbourne live – fundera inte nästa gång det ges tillfälle – se!

BILDGALLERI AIRBOURNE

 

BILDGALLERI SUPERSUCKERS

 

SKRIBENT: Tony Asplund (tony.asplund@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Cathrin Linné (cathrin.linne@rockbladet.se)
KONSERT: Airbourne
ARENA: Trägår’n / Göteborg
DATUM: 2019-10-11
BÄSTA LÅTEN: Back In The Game
BÄSTA MINNET: Bra tryck på publiken, sån god stämning och det som alltid energiska Airbourne

LÅTLISTA – AIRBOURNE – TRÄGÅR’N

Raise The Flag
Too Much, Too Young, Too Fast
Burnout The Nitro
Back In The Game
Girls In Black
Bottom Of The Well
Breakin’ Outta Hell
It’s All For Rock ‘n’ Roll
Boneshaker
Live It Up
Stand Up For Rock ‘n’ Roll
Ready To Rock
Runnin’ Wild 

Relaterade artiklar