VIDEOPREMIÄR: Lykantropi – Wild Flowers

Det värmländska rockbandet LYKANTROPI släpper idag sin nya video “WILD FLOWERS” via Despotz Records. En mycket fin video som återspeglar hela känslan av både bandet och låten. Den är inspelad och regisserad av Kristoffer Andrén.

Annons 

 

 

WILD FLOWER
Wild Flowers är den första singeln av Lykantropis kritikerrosade album ‘Spirituosa’ som släpptes tidigare i år. Singeln bjuder lyssnarna in i en förtrollad melodisk kärlekshistoria i det onda tecknet.

“Wild Flowers berättar en mörk men vacker kärlekshistoria, om hur stark och ihållande kärlek kan vara oavsett tid och rum. En berättelse centrerad kring en kvinna som värnar om ett minne om sin älskade, som genom trolldom och magi återförenar de två älskarna i Lucifers tecken. “
// Lykantropi

Från de mörka skogarna i Värmland, Sverige, inbjuder folkrockbandet Lykantropi sina lyssnare till deras något melankoliska rock, levererad av förtrollande kvinnliga och manliga sång i symbiose som befäster den lycantropiska prägel målad av olika, fängslande melodier. Musiken är inspirerad av 70-talets rock som består av en lika stor del av deras omfamning av naturen och dess kraft, mörk som ljus.

I dagens samhälle kan man tänka sig att de gamla folkeslagen tillhör det förflutna. Med sina förtrollande riff och vackra harmonier tar Lykantropi oss via varulvomvandlingen tillbaka till rocken och folkmusiken från början av 70-talet. Söta harmonier som påminner om Mamas & Papas är skiktade med elektriska gitarrer och flöjter till en häxbrygg. En häxbrygg som också kan jämföras med andra mäktiga band som Jethro Tull, Coven och Blue Öyster Cult.
 
Lykantropi är en oas i öknen i en värld som kan känna sig mycket långt borta från en filmisk amerikansk västkust med lekfullhet och total entusiasm. Här möter skogens mystik de stoftas dammiga utsikten, och ockultismen omger oss med en lila rök som tar oss från öst till väst omsluten av skandinavisk melankoli.

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
PREMIÄR: Lykantropis nya videon “Wild Flowers”
SKIVBOLAG: Despotz Records
RELEASEDATUM: 2019-10-01

BANDFAKTA – LYKANTROPI

MEDLEMMAR
Martin Östlund – Vocals & Guitar
My Sohlin – Vocals
Ia Öberg – Flute & Vocals
Elias Håkansson – Guitar & Vocals
Pär Nordvall – Guitar & Vocals
Tomas Eriksson – Bass
Ola Rui Nygard – Drums

| FACEBOOK | SPOTIFY | 

Relaterade artiklar