VIDEOPREMIÄR: Satan Takes A Holiday – Blow

Satan Takes A Holiday, som är halvvägs genom sin höstturné, släpper sista singeln ‘Blow’  från albumet A New Sensation med livevideo och remix.

Annons 

 

Bandet förklarar videon så här: 

  “Spelningar i vår hemstad är alltid en extra emotionell och stark historia för oss. Familj och vänner både framför och bakom scen. Inför kvällen på Debaser i Stockholm tidigare under hösten bjöd vi med Ted Lindén, som gjort starkt intryck på oss i sina tidigare uppdrag – speciellt i förmåga att fånga känslan mellan artist och publik. De här videon till Blow är resultatet och för oss spritter den av elektriciteten och lusten från den kvällen.” 

Remixen gjordes av Alexander Idfalk som varit en viktig del i teamet bakom Satan Takes A Holidays tidigare album. Bandet beskriver remixen så med orden :

– “Blow (Alexander Idfalk Psykbryt Remix) är en medryckande skev tolkning av originalet, med de mörkare underliggande tonerna som förstärkta av pulserande basar och jublande distortion. Alexander är inte bara en oändlig källa av inspiration och stimulans i sin roll som medkompositör i de tidiga skeendena i Satan Takes A Holidays album-makeri utan även en imponerande talang inom produktion av såväl rock som elektronisk musik, varför vi ville se vad som hände med låten i just hans händer.”

A   N E W   S E N S A T I O N 
Efter omfattande turnerande på albumet Aliens (2017) avsatte bandet vår och sommar 2018 för att konceptualisera och skriva vad som skulle bli det femte studioalbumet, A New Sensation, denna gång med både gamla och nya vänner och kollaboratörer som Patrik Berger, Royal Blood och Exit Electric. 

Stommen i albumet är naturligtvis stöpt i bandets beryktade liveframträdande, men denna gång tillsammans med en återuppfunnen enkelhet och en större palett av sound och teman. Satan Takes A Holiday har alltid kretsat kring kaxighet och energi, men inom detta ramverk har det alltid funnits plats för dansande fötter, nickande huvuden och höfter i rörelse. Nu mer än någonsin.

Precis som tidigare album, berör A New Sensation både stora och små ämnen genom bandets säregna blandning av humor och uppriktighet. Där Aliens var mer av en introspektion, blickar A New Sensation ut över det nyas chock. Gamla och nya maktstrukturer, gamla och nya ilskor, gamla och nya rädslor, gamla och nya män – de blir alla utmanade, ifrågasatta och förlöjligade. 

Albumet – som spelades in i the Dustward med bandets producent Stefan Brändström – är en uppvisning i självförtroende och djärvhet samtidigt som det är späckat med nya infallsvinklar, råhet och dansant bravur. Satan Takes A Holiday är trotsigare, djärvare och sexigare än någonsin. Plattan i mattan.  Med allt som insats.

S A T A N   T A K E S   A   H O L I D A Y
Medryckande, rakt på sak, hårt, ironiskt och på största allvar. Allt på en gång. Satan Takes A Holiday tar tag i din nacke och släpper inte förrän du skakar din rumpa så hårt att du spiller ut din öl. Med deras blandning av klassisk rock’n’roll, 60-talets garage och 70-talets sväng såväl som en tydlig kärlek för den mörkare sidan av modern pop kommer Satan Takes A Holiday att få dig i rörelse. Vare sig du vill eller inte. 

Efter spelningar och turnéer med Kiss, the Sonics, Mustasch, Juliette Lewis, Backyard Babies och Imperial State Electric har Satan Takes A Holiday cementerat sig själva som en av Sveriges bästa liveakter och är stamgäster på festivaler och scener runt om i Europa.

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
NYHET: Videon och singeln – BLOW
SKIVBOLAG: Despotz Records
RELEASEDATUM: 2019-11-08

BANDFAKTA – SATAN TAKES A HOLIDAY
| SpotifyFacebook | Instagram | Hemsida |

 

Relaterade artiklar