Corroded spelade akustiskt inför fullt hus på Jane Doe i Östersund

Corroded live brukar betyda en hård, fartfylld, svettig show. Men likt Fantomen har dessa gossar fler skepnader. Och i lördags fick Östersund verkligen se en bandet från en annan vinkel då Jane Doe Rockbar bjöd in till en akustisk spelning med bandet.

Annons 

 

Jane Doe är Östersunds enda rockbar värt namnet, inhyst i ett av Östersunds äldsta hus byggt 1824. Ett litet pittoreskt hus mitt i centrala stan, med pub och servering i två plan. Att det dessutom finns en liten scen alldeles innanför dörren gör att det med jämna mellanrum är livemusik där också. Och i helgen var det som sagt Corroded som äntrade scenen. Att dessa herrar skulle stå på en såpass liten scen var det nog många som höjde på ögonbrynen åt. Skulle en yta på uppskattningsvis ca 6-8 kvadratmeter räcka för ett band av denna kaliber? Men bandet, för kvällen bestående av Jens, Per och Bjarne, då Tomas tyvärr är på väg att lämna sitt uppdrag som gitarrist, visade att scenens och publikens storlek inte har någon betydelse. Lokalen var fylld av förväntansfull publik, och kön ringlade sig bitvis lång utanför med besvikna människor som tyvärr inte fick plats.

Och strax efter 23:00 satte dom sig till rätta på scenen, och den magiska kvällen kunde ta sin start. Magisk är det rätta ordet, då alla låtar gjorde sig minst lika bra akustiskt som dom gör i vanliga fall. Intimt spelade gruppen upp ett varierat urval av låtar från hela den 15 år och 5 plattor långa karriären. Publiken var med från första tonerna, och visade att hårdrock inte alltid behöver vara högljudd och stenhård för att uppskattas. Och förutom ett antal överförfriskade rop på ”spela Creedance” så var stämningen på topp hela kvällen.

Med bland annat låtar som Age of rage, 6 ft of anger, som i normala fall är stenhårda, så bjöd bandet på en timmes show som många av Jane Doe´s fyllda lokal kommer leva länge på. Intimt, magiskt, trevlig, roligt och jävligt bra, ja det är några ord som sammanfattar kvällens upplevelse.

BILDER – CORRODED

 


SKRIBENT & FOTOGRAF: Magnus Wågström
KONSERT: Corroded
ARENA: Jane Doe / Östersund
DATUM: 2019-12-14
BÄSTA LÅTEN: Svårt val, men “6 ft of anger” för att den blev så otroligt bra trots ett helt annat upplägg mot originalet. 
BÄSTA MINNET: Hela kvällen, Corroded live och akustiskt på en mycket liten scen, magiskt.

Relaterade artiklar