Hårdrocksbandet Self Deception är tillbaka med ny singel, ‘Hell and Back’

Self Deception berättar om resan till helvetet och tillbaka i en destruktiv relation med sin nya singel.

Annons 

 

 

SELF DECEPTION
Efter en framgångsrik EP under våren 2019, är nu svenska hårdrocksbandet Self Deception tillbaka för att presentera första singeln på deras nästkommande fullängdare. Inför EPn ‘Endorse the Art’ la bandet stor fokus på att utveckla sin musikalitet och att våga gå utanför sina ramar för att utforska sitt kreativa register, vilket resulterade i kraftfulla hitsinglar som ‘Smoke You Out’, ‘Tic Toc (Brace for Impact)’ och ‘Bury Me Alive’. Bandet har inte bara tänjt, utan rentav givit en rak höger till restriktiva gränser. Med en stadig grund av råa riff, catchy melodier i kombination  med kristallklar sång och avgrundsdjup growling så har bandet etablerat sig som ett starkt namn inom hårdrocken.

Även kommande material går i samma fotspår och bandet vill bjuda in sina lyssnare till sitt mognare sound där storslagenheten mullrar långt bak i bröstkorgen. Det är tyngre, råare och bär på en välbalanserad kombination av dynamik och dynamit som lyfts upp och förstärks av bandets välbekanta melodier. Om musiken tidigare har gett eftersmak av en ölig rockklubb, så har den nu växlat upp och lämnar kvar en välsmakande känsla av en arena. 

HELL AND BACK
Först ut är den storslagna singeln ‘Hell and Back’  som slår hårt med stora gitarrer i kombination av elektroniska inslag och catchy melodier som du inte kommer att glömma bort i första taget.

 

“Som med vårat tidigare material så eftersträvar vi att behålla den stora känslan i det musikaliska. Med ‘Hell and Back’ så ville vi experimentera med mer poppiga och elektroniska element jämfört med vårt annars hårdare sound, då vi känner att det passar det som vi vill förmedla med låten. ‘Hell and Back’ bygger på känslan av att vara otillräcklig i en destruktiv relation. Man ger och ger tills det tillslut inte finns någonting kvar, man sliter av bit efter bit av sig själv tills man är helt trasig och kvar finns inget annat än den hopplösa insikten av att man har försökt rädda något som inte går att rädda.” // Self Deception

ALBUM
Self Deceptions fjärde fullängdare album ‘Shapes’ kommer att släppas i februari 2020. Som mycket av deras tidigare material så är även kommande album producerat av Dino Medahodzic, (Hardcore Superstar, Smash Into Pieces, Normandie, Adept) och Nicklas Eklund (Frida Öhrn, Browsing Collection, Kristofer Greczula) som  är aktuell som producent och låtskrivare för Frida Öhrns bidrag i Melodifestivalen samt producerat musik som fått placeringar på Billboard listor i Japan.

MER OM SELF DECEPTION
Med tre stycken album och en EP i ryggen har Self Deception skapat sig en stor fanbase från världens alla hörn. Bandet har turnérat i Norden och supportat band som Young Guns, Corroded, Takida, Lower Than Atlantis och Lillasyster. Nu planerar bandet sin turné för 2020, för att presentera sin nya musik och träffa sina fans igen.

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
NYHET: Delf Deceptions nya singel Hell and Back
RELEASEDATUM: 2019-12-06

BANDFAKTA

MEDLEMMAR
Andreas Clark – Sång
Ronny Westphal – Gitarr
Patrik Hallgren – Bass
Erik Eklund – Trummor

 

Relaterade artiklar