LOLLAPALOOZA 2020: Pearl Jam, Of Monsters And Man, Rival Sons, Graveyard mfl kommer till sommarens festival

Några av världens största rockband; som PEARL JAM, RIVAL SONS mfl är alla en del av paketet på Lollapalooza Stockholm i sommar. Den världskända och internationella musikfestivalen tar plats på Gärdet, 26–28 juni 2020. Biljetter finns ute till ett Early Bird-pris. Skaffa festivalbiljetten innan priset går upp!

 

Lollapalooza Stockholm är överlyckliga över att få presentera en av de mest imponerande line-ups någonsin i Sverige. En ostoppbar succéartist är Post Malone, den mest streamade artisten i världen 2019 och vars senaste album ”Hollywood Bleeding” var årets näst mest streamade album. Posty, som han kallas av fansen, avslutar festivalens första dag – Fredag 26 juni – på Tower Stage. Ikoniska rockbandet Pearl Jam är nu där de alltid hört hemma – i Rock and Roll Hall of Fame. Seattle-pionjärerna hör även hemma på Tower Stage, där de avslutar dag två av festivalen: lördag 27 juni. King Kendrick är något för historieböckerna – han är inte bara en av de bästa rapparna genom tiderna, han är också en Pulitzer Prize-vinnare. Kendrick Lamar tar med sin unika intensitet och imponerande karriär till Lolla och Tower Stage, där han avslutar festivalens tredje och sista dag: söndag 28 juni. Alla känner till monsterhits som ”Havana” (den mest streamade låten av en kvinnlig artist – någonsin) och ”Señorita” (den låt som legat längst som nummer 1 i hela världen på iTunes, Apple Music OCH Spotify) – och man vill inte missa en av de största artisterna i världen just nu, Camila Cabello, när hon tar med sig en Karibisk bris till Bay Stage söndag 28 juni. Las Vegas-kvartetten och rockstjärnorna i The Killershar i karriären haft fem av fem album som landat på förstaplatsen i UK – och bandet har ett sjätte album som släpps nästa år. Brandon Flowers och resten av bandet är sista artisten ut på Bay Stage, lördag 27 juni. Strömmen av hits från Ellie Goulding tycks aldrig sina. När denna brittiska popdrottning avslutar dagen på Bay Stage fredag 26 juni kommer du säkerligen ”love her like you do”. Stockholms egen popsensation Zara Larsson har erövrat världen med hennes röst, hennes moves och hennes låtar. Zara spelar på Tower Stage, fredag 26 juni!

Som om inte det vore nog – vad sägs om internationella superstjärnor som Anderson .Paak & The Free Nationals, Of Monsters And Men, Rival Sons, Kacey Musgraves, Jimmy Eat World, GoldLink, Rex Orange County, W&W, Jake Bugg, IDLES och Nina Kraviz?!

Eller varför inte några av de största och bästa svenska artisterna? Vi har bl.a. Snoh Aleegra, Timbuktu & Damn!, Miriam Bryant, Galantis, Fricky, Mando Diao, Sabina Ddumba, Jireel, Graveyard ochDimitri Vangelis & Wyman – som alla är redo för #lollastockholm!

Det finns massor av intressanta och spännande svenska och utländska artister man borde kolla in. Missa inte artister som Alec Benjamin, Tyla Yaweh, Victor Leksell, Sigrid, Banks, Santi, The Pretty Reckless, Deportees, Linda Pira, Jubël och många fler!

Early Bird-biljetter finns tillgängliga för 2295 SEK (ordinarie pris 2695 SEK) – tills priset höjs.

Mer info på www.lollastockholm.com och på @LollapaloozaSE i sociala medier!

Vi ses i sommar!

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)

LINE-UP (dag för dag):

FREDAG 26 JUNI:
Post Malone
Ellie Goulding
Zara Larsson
Galantis
Of Monsters And Men
Rex Orange County
W&W
Timbuktu & Damn!
Jake Bugg
Snoh Aalegra
Deportees
Oliver Heldens
Zhu
Tyla Yaweh
Daniel Adams-Ray
Regard
Linda Pira
Cassy

LÖRDAG 27 JUNI:
Pearl Jam
The Killers
Anderson. Paak & The Free Nationals
Rival Sons
Miriam Bryant
Fricky
IDLES
Jireel
Dimitri Vangelis & Wyman
Graveyard
Jimmy Eat World
Alec Benjamin
Martin Jensen
The Pretty Reckless
Victor Leksell
Jubël
Krewella
Lady Bee
Rothwell
ASK:ME

SÖNDAG 28 JUNI:
Kendrick Lamar
Camila Cabello
Kacey Musgraves
Nina Kraviz
Mando Diao
GoldLink
Sigrid
Banks
Sabina Ddumba
Felix Sandman
Sam Feldt Live
Santi
Movits!
Estraden
Tigerlily
Skiy
Frida Lundemo

Om Lollapalooza

Lanserat av grundaren Perry Farrell 1991 som en turnerande festival – är Lollapalooza fortfarande en innovatör i festivalvärlden, 25 år senare. Lollapalooza var banbrytande från starten, med flera olika artister från olika genres på samma festival. Det är också den första amerikanska festival som expanderat till flera dagar, första att använda mer än en scen, första att mixa konst med aktivism, första att kompensera för koldioxidutsläpp, första att ha elektronisk dansmusik på största scenen, första att skapa ett familjevänligt program, första att skapa sin bas i en stadskärna och första att expandera globalt från USA.

Lollapalooza har vuxit till en årlig festival i världsklass i Chicago – tillsammans med länder som Chile, Brasilien, Argentina, Tyskland, Frankrike och Sverige. Lollapalooza är en av de främsta festivaldestinationerna i världen. I samband med 25-årsjubileet expanderade Lollapalooza Chicago till fyra dagar 2016 och har fortsatt över 100 000 festivalbesökare om dagen, med över 180 artister på 8 scener varje år.

Lollapalooza Stockholm produceras av Perry Farrell, Wiliam Morris Endeavor Entertainment, C3 Presents, Live Nation Sweden och dotterbolaget Luger.

Relaterade artiklar