Avatarium tillsammans med Prins Svart på Nalen

Avatariums har nu inlett turnérandet för att supporta senaste skivsläppet “The Fire I Long For”. Med sig hade de Prins Svart som special guest. Kvällen blev lyckad med mycket glädje hos både artister och publik. Innan jag gick på spelningen var det mest Prins Svart jag hade lyssnat på, Avatarium live gav dock mersmak. De två banden spelar förvisso lite olika hårdrock där Prins Svart tydligare knyter an till äldre hårdrock men båda gav oss dynamiska spelningar. Såväl låtlistorna som låtarna i sig varierade i tempo och intensitet.

Annons 

 

Även Prins Svart hade relativt nytt skivmaterial att plocka av och båda banden blandade ur äldre och nyare material. Jag uppskattar sådan blandning även om det gärna får vara fokus på senaste albumsläpp. Även resten av publiken verkade uppskatta framträdandena och låtvalen. Det var liv och glädje i publiken och mellan låtarna hördes ett flertal glada repliker med kraftuttryck hur bra det var. Jennie-Ann i Avatarium uttryckte hur mycket glädje hon kände och hur en publik kan lyfta ett band och ett band kan lyfta en publik och man lyfter varandra till en ny nivå. Det kändes som att det hände den här kvällen för alla verkade glada och uppspelta. Både Avatarium och Prins Svart verkade ha fans på plats för det gick att iaktta en viss rotation i publiken mellan de två gigen. Prins Svart såväl som Avatarium levererade mäktig musik. Prins Svart med den passande sångaren Mats Levén. Jennie-Ann i Avatarium är en sångerska med en riktigt stark röst och det var inte utan att i alla fall jag som östgöte kom att tänka på Fia Kempe och The Great Discord. Jennie-Ann har också ett matchande kraftfullt kroppsspråk. Roligt var också att se Mats Rydström som är sig lik trots att han spelar så olika musik som i Avatarium, Abramis Brama och med Conny Bloom. Både Avatarium och Prins Svart hade en keyboardist vilket uppskattas. Elgitarrer i all ära men det är intressant med band som inte bara går all-in på gitarrer. En annan kul sak, tycker jag trots att jag verkligen inte har något emot engelska, är att Prins Svart gör sin musik med svenska texter. De visar att det går alldeles utmärkt trots fördomar om svenskan bland en del hårdrockare. Mats Levén skämtade dock lite om ovanan att sjunga på svenska.

BILDER – AVATARIUM

 


Skribent:
Kristoffer Holmén och Tamara Chastain
Fotograf: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
Event: Avatarium (skivsläppsfest) och Prins Svart
Arena: Nalen, Stora scenen
Datum: 2020-01-10

Latest posts by Kristoffer Holmén (see all)

Relaterade artiklar