Five Finger Death Punch imponerar på Hovet

Det blev en helkväll på Hovet med the up and coming Bad Wolves, legendarerna Megadeth och huvudakten Five Finger Death Punch. En kväll där alla tre band visade sig från sin bästa sida.

 

Bad Wolves: 

Bandet som blev virala med sin kraftfulla tolkning av The CranberriesZombie”, tycks genuint njuta av att stå på scenen och uppträda. Arenan har inte hunnit fyllas på något större ännu, men det bekommer inte alls det explosiva bandet på scen, som upprätthåller ett tempo och jävlar anamma från start till mål. Även om Bad Wolves är det band som minst antal åskådare är intresserade av så kör de på med ett självförtroende som heter duga, vilket piskar upp och gynnar den musikaliska insatsen. Det ska dock sägas att även om Bad Wolves klart och tydligt (framförallt under låten ”Remember When”) bevisar att de är ett band att räkna med, är det ingenting som får samma mottagande som just ”Zombie”. Den nerv som bandet levererar, äktheten och inlevelsen går nästan att ta på och den allsång som skapas går knappast att vifta bort. Dolores från The Cranberries hade varit stolt.

 

Megadeth:

Hovet blir blott Dave Mustaines andra spelning sedan han diagnostiserades med cancer. Han tycks njuta av detta faktum. Han har med sitt Megadeth väl egentligen aldrig varit någon stark liveartist, men ikväll blir det svårt att inte beröras av Daves känslosamma mellansnack. Han är uppriktig med att det är fansen som hållit hans glöd vid liv under cancerbehandlingen och när han yttrar orden “I love you” är det som en våg av tacksamhet svämmar över publiken. “Here we are, you never thought that would happen again, right?” säger Dave innan han går loss med sitt intensiva gitarrspelande, sida vid sida med yrvädret David Ellefson på bas. Spelglädjen lyser igenom hela konserten och scennärvaron från Megadeth kan denna kväll inte beskrivas som något annat än glödhet, med “Dystopia“, “Symphony Of Destruction” och “Sweating bullets” som höjdpunkter.

 

Five Finger Death Punch: 

Ett arenaband utan dess like. Så skulle jag beskriva Five Finger Death Punch. I grund och botten är egentligen inte bandets låtkatalog särskilt imponerande. Det finns ett flertal guldkorn, men överlag stoltserar inte bandet med något låtmaterial som undertecknad i varje fall gör vågen för. Men denna kväll på Hovet spelar faktiskt det där ingen som helst roll. Med en mycket övertygande inlevelse och scennärvaro samt ackompanjerade av en skogstokig publik som skriker ut varenda textrad i samtliga låtar, så faller man pladask i alla fall. Inledningsvis så svajar ljudet en aning, men publikens gormande kompenserar och det testosteron-mastiga soundet slår dig i magen med sin ”Håll käften” aura, vilket får arenan att koka. Under ”Jekyll And Hyde”, setets tredje låt, kommer även pyrotekniken in i bilden vilket så gott som gör konserten komplett redan då. Direkt efter kommer hiten ”Sham Pain” som inte går att ducka för och kort därpå suveräna ”Bad Company”. Som allra mest magiskt blir det dock under den akustiska ”Wrong Side Of Heaven” där publikens allsång, tillsammans med Ivan Moodys mastodont-röst, framkallar gåshud på armarna. Även Moodys interaktion med publiken gör åskådaren alldeles varm inombords, faktiskt så pass varm så att man kan (nästan) tolerera med att bandet envisas med att spela skitlåten ”Burn MF”, som med sina svordomar och överdrivna ilska, egentligen bara ger bilder av en trotsig tonåring. Överlag så finns det med andra ord mycket att hylla Five Finger Death Punch för, som i detta arenaformat uppenbarligen vet exakt hur man ska fånga en publik.

 

 

SKRIBENT: André Millom (andre.millom@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Jimmie Sonelius (jimmie.sonelius@rockbladet.se)
KONSERT: Five Finger Death Punch, Megadeth och Bad Wolves
ARENA: Hovet, Stockholm
DATUM: 2020-01-22
BÄST: “Wrong Side Of Heaven”
SÄMST: “Burn MF”

 

Relaterade artiklar