Gary Moore ger ut ny video från kommande livealbumet Live From London!

Gary Moore ger ut nya plattan Live From London den 31 januari 2020 på Provogue Records/Mascot Label Group!

Gary Moores karriär var närmast som en bergodalbana med upp- och nedgångar och häftiga svängningar. Trots det älskade han hela tiden att spela live. Den andra december, endast fjorton månader innan han tragiskt gick bort vid femtioåtta års ålder, gjorde den beryktade gitarristen en speciell spelning på Islington Academy i London. Den trettioförsta januari 2020, tio år senare, ger Provogue Records ut inspelningen som Live From London.

 

Mellan öppningslåten och extranumret gav Gary Moore allt han hade. Han återvände till flera platser från hans långa karriär som hans sista Bad For You Baby (2008) med det energiska titelspåret och Down The Lines snabba countryblues och de känsliga gitarrslingorna på Donny Hathaways I Love You More Than You’ll Ever Know. Han sökte sig än längre tillbaka med den hjärtskärande All Your Love av Otis Rush och en emotionell tolkning av John Mayalls Have You Heard som Moore hört på “Beano”-plattan som tonåring.

Dessto mer gripande då att endast ett år senare var Moore borta, hans ylande Les Paul hade tystnat för evigt. Han lämnade ett stort tomrum efter sig i bluesvärlden och trots att en mängd snabbspelande underbarn kommit sedan dess gör irländarens frånvaro ännu ont. Live From London ger oss en sista glimt av geniet då han gjorde sin kanske bästa spelning under det decenniet, med alla spjäll öppna som en påminnelse om varför han en gång landade på vår jord.

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
FOTO: Marco van Rooijen
NYHET: Gary Moore – Live From London
RELEASEDATUM: 2020-01-31
SKIVBOLAG: Provogue Records/Mascot Label Group

Gary Moore Online
http://www.gary-moore.com/
https://www.youtube.com/channel/UCMJAJsdnpJjwm0FRDHaRCmg
https://www.facebook.com/profile.php?id=160002094963&ref=br_rs

LÅTLISTA – LIVE FROM LONDON (Gary Moore)
Oh, Pretty Woman
Bad For You Baby
Down The Line
Since I Met You Baby
Have You Heard
All Your Love
Mojo Boogie
I Love You More Than You’ll Ever Know
Too Tired / Gary’s Blues 1
Still Got The Blues
Walking By Myself
The Blues Is Alright
Parisienne Walkways

Relaterade artiklar