S.O.R.M gör comeback på Adrenaline Cruise

Efter ett års uppehåll är det nu återigen dags för Adrenaline Cruise, närmare bestämt på torsdag den 16 januari ombord på Cinderella, en rockkryssning som under ett dygn kommer underhålla med artister som Sator, Lillasyster och Eleine. Det blir även ett kärt återseende från 2018:års kryssning i form av S.O.R.M, som uppmärksammades mycket vid sitt senaste gig på Adrenaline Cruise. 

Lidköpingsbandet S.O.R.M, bestående av Micke Holm, Johan Östman och Robin Wernebratt, var ett nytt namn för alla vid Adrenaline Cruise 2018 och gjorde stort avtryck med sitt framträdande. Sedan dess har S.O.R.M släppt sin första EP samt singeln “Demon Child” och gjort ett flertal spelningar, bland annat som support till Corroded samt spelat på allt från Vicious Rock Festival i Trollhättan till Pub Anchor i Stockholm. Sedan senaste Adrenaline Cruise har bandet även fått en ny medlem, i form av basisten Johan Östman.

– Jag och Micke har känt varandra i flera år och frågade helt enkelt mig om jag ville börja spela med S.O.R.M när de behövde ny basist, säger Johan. 

– När bandet startade var det egentligen tänkt som en engångsföreteelse, men när vi spelade ihop märkte vi hur roligt vi hade ihop och då bestämde vi oss för att satsa. All heder till vår tidigare basist, Tryggve, men han ville helt enkelt göra annat så då fick vi leta vidare. Jag tycker också Johan blivit en perfekt efterträdare som kommit in i bandet, förklarar Micke Holm, bandets gitarrist och sångare. 

– Vi har fått lite mer attityd på basen kan man säga, säger Robin Wernebratt. 

– Jag sa ja direkt. “Jag vill bli rockstjärna, jag vill vara med!”, skrattar Johan. 

Hur skulle ni beskriva bandets resa från Adrenaline Cruise 2018 till nutid?

– Det är tack vare den kryssningen som S.O.R.M började spridas och leva. Det bidrog också att ni på Rockbladet skrev så fint om vår spelning där. Det skapades liksom ett litet sug efter oss och när vi sedan släppte vår EP “Hellraiser” fick den ett jättebra mottagande. 

– Vi ligger i snitt på 4 av 5 och 8 av 10 beroende på vilka betygsskalor som används av medierna. Det väcker såklart en nyfikenhet även om vi inte ska stirra oss blinda på recensioner på så sätt, säger Johan. 

– Den största skillnaden vi varit med om är att bandnamnet S.O.R.M fått en riktig pusch sedan EP:n kom, vi har fått mer trafik på sociala medier efter att vi släppte singeln “Demon Child” i somras och vi har fått några fans som följer med oss från spelställe till spelställe. Vi har även material till ett framtida album, som vi hoppas på att släppa och innan dess spelar vi fortfarande några av våra nya låtar live, inte minst nu när vi kommer tillbaka till Adrenaline Cruise, säger Micke. 

S.O.R.M må vara ett ungt band, men deras arbete har bevisligen gett resultat. Detta är något som Micke Holm funderar mycket kring under intervjun. 

– Jag var med i ett band redan 2007 som hade flera spelningar hemma i Lidköping, lokalt. Jag kände dock att jag ville komma längre. Jag träffade en kille från ett bolag i Göteborg, med förhoppningen att få bandet signat men istället ledde det till att jag kom med i Outshine, där jag ju fick sjunga på ett helt annat sätt än vad jag gjort förut. Det var lite mer gotiskt i Outshine när jag snarare hade sjungit rock-pop tidigare. För mig personligen tog verkligen musikkarriären fart med Outshine, det innebar USA-turné och annat. Vi var dock med om ett stort bakslag när vi kom tillbaka till Sverige, när vi fick inbrott i vår bil och blev bestulna på datorer, pass, merchandise, pengar, närmare bestämt hela Outshines historia. Efter det fick vi aldrig riktigt upp farten igen och jag valde att lämna bandet 2015, för det funkade helt enkelt inte längre. Dock har jag kunnat använda alla kontakter jag knöt från Outshine-perioden till S.O.R.Ms fördel. Jag vill verkligen satsa på det här. Jag tror att talang tar dig bara till en viss punkt, sen är det ditt engagemang som avgör hur långt du går. Jag vill inte vara den som pekar på hur yngre band ska göra, för min väg behöver inte vara den rätta men det har uppenbarligen funkat för S.O.R.M. Man kommer alltid möta motgångar, men man får inte ge upp eller sluta tro på det man gör. Den resa man gjort hittills är helt otrolig, men samtidigt har den för vår del bara börjat, säger Micke med ett belåtet leende. 

 

Adrenaline Cruise 2020 äger rum 16-17 januari på Cinderella.

 

SKRIBENT: André Millom (andre.millom@rockbladet.se)
INTERVJU: S.O.R.M

Relaterade artiklar