Bildgalleri: Twin Temple + Hexvessel @ Nalen (2020-02-07)

Satan vad det svängde i helgen, kompis! Vanligtvis brukar man associera satanism med råbarkad black metal och stygga tuffa långhåriga drasuter till karlar. Sällan ser man det omvända; en skönsjungande kvinna uppbackad av ett gäng musiker som spelar klassisk doowop från gångna tider. Men det var precis vad som bjöds på vid Nalen igår kväll.

Twin Temple höll brandtal för satan, mot sexism, för gemenskap, mot splittring, för kärlek, mot hat. Musikaliskt kan man för att hålla en någorlunda tidstypisk stil påstå att det är Amy Winehouse i Halloweentappning. Utseendemässigt är det som om man vore hemma hos Anton LaVey under hans mest förbjudna fester under det glada 60-talet. Svart krossat sammet, tonvis med pentagram och inverterade kors, tuperat hår och brylcréme var man än ser. Är det underhållande? Förvisso, men hela satanistgrejen känns i ärlighet en aning påklistrad för att sticka ut från mängden. Men är detta något de verkligen står bakom var dag – bra för dem.

Finnarna i Hexvessel som värde upp publiken körde mer på klassiskt hjärta-och-smärta-tema från början till slut. Psykedelisk rock varvat med mer folkliga toner och en hel del finsk patos gör dem till en rejält komplex nöt att ta in. Men ser dem mer än gärna på en större scen nästa gång där deras scennärvaro inte tar stryk av utrymmet. 

BILDER – Hexvessel

BILDER – Twin Temple

 

TEXT/FOTOGRAF: Mattias “Madcap” Nilsson (mattias.nilsson@rockbladet.se)
KONSERT: Twin Temple + Hexvessel
ARENA: Nalen Klubb / Stockholm
DATUM: 2020-02-07

 

Relaterade artiklar