Crashdiet + Velvet Insane giggade på bygdegården i Tandsbyn

Hårdrockkonserter brukar oftast hållas på rockpubar, festivaler och arenor. Men här i Jämtland är vi inte som andra, här åker vi till en bygdegård mitt ute i skogen utanför Östersund för att få en smak av hur det kunde se ut i Los Angeles  på -80 och -90 talet. Crashdiet gjorde förra helgen en spelning på nämnda bygdegård i Tandsbyn när Rockkartellen bjöd in till T-Byn Rock, och det var både en tidsresa i det som varit, samtidigt som det bjöds på energi som sällan skådas idag.

Annons 

 

Förbandet för kvällen, Velvet Insane från Östersund, fick den kanske inte så angenäma uppgiften att öppna kvällen inför en publik som till stora delar inte hunnit infinna sig på plats. Men det var inget som hindra dessa grabbar, utan det bjöds på en rejäl show som värmde upp den del av publiken som hittat dit. Eller som sångaren Jonas Eriksson uttryckte det ”Igår spelade vi också, och det var ungefär 15 personer i publiken på hela kvällen, så ni har redan slagit det.

När det sen var dags för Crashdiet att kliva på scenen, så hade publiken strömmat till, och det var inte långt ifrån fullt i Tandsbyns bygdegård. Bandet hade väl till en början varit lite tveksamma till en spelning ute i de Jämtländska skogarna, och spelningen kvällen innan hade inte gjort saken bättre. Men på vägen upp till Tandsbyn hade dom fått reda på att förköpen sålt bra, och det var ett taggat band som klev upp på scenen. Gabriel, Martin och Peter hade på helgens spelningar med sig Robin Nilsson från The Cruel Intentions på trummor, då Eric var upptagen på annat håll. Men Robin gjorde ingen besviken, varken med sitt trummande eller med att kunna smälta in i bandet. Det enda som kanske var lite ovant var när sångaren Gabriel efter drygt halva giget körde en akustik låt, och sa att eftersom han vanligtvis är yngst i bandet brukar låta det äldre gardet vila sig en stund, men att det inte riktigt var hela sanningen ikväll då faktiskt Robin är yngre.

Spelningen i sig varade nästan 1,5 timmar och bjöd på full fart från början till slut, och även publiken hängde med i tempot. Efter att spelningen var färdig, och bandet landat lite i det otroliga mottagandet dom fick, så var dom eniga om att det var en av deras topp 5 bästa spelningar i Sverige.

Nu väntar en världsturné för Crashdiet, där städer som Mexico City, Rio De Janeiro, Barcelona, Sydney och många fler kommer att få ta del av svensk sleezerock när det är som bäst. Helgens spelningar var de första på den turnén, och att Tandsbyn, 5 mil utanför Östersund, är del av en världsturné hör inte till vanligheterna. Jag skulle nog, utan att vara alltför djärv, säga att det är första gången det händer.

BILDER – CRASHDIET

 

BILDER – VELVET INSANE

 

RB-Betyg-8_10
SKRIBENT/FOTO: Magnus Wågström
KONSERT: Crashdiet + Velvet Insane
ARENA: Bygdegården / Tandsbyn
DATUM: 2020-02-01
BÄSTA LÅTEN: Svårt val, men måste nog säga Rust.
BÄSTA MINNET: Ett sånt band, på ett sånt ställe, ren magi hela kvällen.

 

Relaterade artiklar