Raised Fist – De visade sig vara helt mänskliga på Nalen

Alexander Hagman och hans mannar i Raised Fist är superkända för sina energiska och intensiva konserter, där samspelet mellan den moshpitande publiken och bandet oftast kan nå smått euforiska nivåer. Denna torsdagskväll var mångt och mycket inget undantag, men vi fick även se en mänsklig sida av bandets ledare.

Annons 

 

Bandet är nu under helgen ute och spelar i Stockholm, Malmö och Göteborg för att supporta deras nya och lovordade album Anthem. Vi besökte Nalen och förväntningarna var som alltid inför ett Raised Fist-gig, riktigt skyhöga. Dels att få höra det nya materialet, men även få höra de gamla godingarna, men framför allt få en rejäl dos av norrländsk kick-in-the-butt-energi-boost.

Under inledning hade de lite problem med tekniken, inte så mycket som vi i publiken märkte jättemycket av. Däremot märkte jag av att frontmannen Alexander var lite ängslig i början av konserten, vilket jag inte kan påminna mig att jag upplevt under tidigare konserter. Hans normala kaxighet, där han flyger över scenen med övernaturligt mycket energi, fanns inte riktigt där. I ett rätt tidigt mellansnack får vi dock höra att han besväras av smärta i ett revben, och då kan man förstå att det blir svårt att ha sitt vanliga rörelsemönster.

Nu låter det som att detta skulle vara en tråkig konsert, och det var det absolut inte. Vi fick en rejäl dos av Raised Fist-energi. Publiken var galet bra med på noterna. Många moshpits bildades, och titelspåret Anthem, samt Into This World från nya albumet var grymt bra live.

Energin började nå sitt max när låtar som Killing It, Flow från albumet From The North, eller en av mina favoritlåtar Some of these Times.

Det blev en speciell spelning på 60 minuter, där helt enkelt Alexander Hagman visade sig vara mänsklig. Trots smärtande revben, så hoppar och studsar han runt på scen som fortfarande väldigt få andra frontmän förmår. Även om jag tyckte att konserten blev lite i det kortaste i laget, så gick jag därifrån mig ett stort leende på läpparna. Jag inser att man varit sjukt bortskämd på tidigare konserter, där extra allt varit en självklarhet.

Kvällen avslutades med deras största hit, Friends & Traitors, jäklar i min gata vilken låt detta är live.

Hoppas det inte dröjer allt för länge innan jag får se dem igen, och då ska inga krämpor stå i vägen för det ultimata gigget. Over and out!!

BILDER – RAISED FIST

 

RB-Betyg-8_10
SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Kristin Blid (kristin.blid@rockbladet.se)
KONSERT: Raised Fist
ARENA: Nalen / Stockholm
DATUM: 2020-02-13
BÄSTA LÅTEN: Some of these times
BÄSTA MINNET: Trots smärtande revben, så öser Alex och bandet på så mycket som är möjligt.

 

Relaterade artiklar