Bildgalleri: Evergrey @ Fryshuset (2020-02-29)

Evergrey – de kan inte göra fel.

Annons 

 

Glenn S Glennlund, Eller Tom S Englund som han också kallas, har frontat Evergrey sedan 1995, och trots att bemanningen skiftat ett par gånger sedan födseln är det en sak som är säker: Evergrey kan inte göra fel. Jag vet inte hur många gånger jag sett dem under åren, både som konsertbesökare, fotograf, och som förbandakt, men man slås alltid av den stenhårda koll de har på sitt framförande. Det är inte en sekund som man faller ur trans när de står på scen, och även om man kanske stundtals slås av känslan att man “sett det förr” är det inte en chans att man har tråkigt framför scenkanten. Har du ännu inte hunnit se dessa svenska giganter live – gör det NU!

Förbandet här i Sthlm var inga mindre än återupplivade doomhjältarna i Sorcerer, vilket säkerligen gjorde den månghövdade publiken redigt glada. Sällan man får ta del av lokal musikhistoria på detta sätt, och jag hoppas innerligt att detta inte var sista gången de gör sig besväret att damma av instrumenten för oss. För er som inte var på plats kan ni åtminstone få se hur det var på bild nedan. Men som sagt: Skippa inte chansen att ta del av klassisk svensk jä-la hårdrock i toppklass.

[Sorcerer]

[Evergrey]

 

TEXT/FOTOGRAF: Mattias “Madcap” Nilsson (mattias.nilsson@rockbladet.se)
KONSERT: Evergrey + Sorcerer
ARENA: Klubben, Fryshuset / Stockholm
DATUM: (2020-02-29)

Relaterade artiklar